Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Store demonstrasjoner i Frankrike

PARIS (NTB-Reuters-AFP): Tusenvis av arbeidsledige franskmenn holdt noen av de største markeringene i dag etter en måneds demonstrasjoner med krav om høyere ledighetstrygd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 10 000 og 20 000 deltok i demonstrasjonene i Paris, og flere tusen i lokale markeringer rundt omkring i landet. Bare i Marseille, der arbeidsledighets-bevegelsen har sitt utspring, var det uventet lav deltakelse. Bare tusen viste seg der, og krevde blant annet redusert arbeidstid fra 39 til 35 timers uke.

Demonstrasjonene fant sted selv om sosialistregjeringen har varslet at den vurderer å gå med på de arbeidslediges krav om økte utbetalinger. Konflikten med de arbeidsledige og den mer radikale venstresiden har gått sterkt ut over statsminister Lionel Jospins popularitet.

I demonstrasjonene lørdag deltok medlemmer både fra sosialistpartiet, og fra kommunistpartiet og De Grønne, som er partnere i Jospins regjering. Forøvrig deltok studenter og mer militante aktivister fra den pro-kommunistiske fagorganisasjonen CGT.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!