Store demonstrasjoner mot politiets maktbruk i USA

Titusener av mennesker tok til gatene.

DEMO: Store folkemengder samlet seg til protestmarsjen «National March Against Police Violence» i New York og Washington D.C. i dag.  Her fra New York. Foto: Kena Betancur/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
DEMO: Store folkemengder samlet seg til protestmarsjen «National March Against Police Violence» i New York og Washington D.C. i dag. Her fra New York. Foto: Kena Betancur/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Titusener av mennesker tok til gatene i Washington og New York lørdag med krav om rettferdighet for svarte, ubevæpnede menn som har blitt drept av hvite politifolk.

I hovedstaden Washington samlet demonstrantene seg utenfor Freedom Plaza, noen kvartaler fra Det hvite hus. Derfra beveget de seg mot kongressbygningen mens de ropte «Ingen rettferdighet, ingen fred» og «Jeg kan ikke puste» - de siste ordene til Eric Garner som ble kvalt av en politimann i Staten Island i New York.

Mange av demonstrantene bar også T-skjorter med påtrykket «Svartes liv betyr noe», ifølge The New York Times.

- Jeg demonstrerer for alles sønner og døtre, sa Esaw Garner, enken etter Eric Garner, som talte til demonstrantene foran Kongressen i Washington.

Familiene deltok Blant deltakerne i hovedstaden var også familiene til Tamir Rice, Akai Gurley, Trayvon Martin og Michael Brown. 12 år gamle Rice ble skutt i Cleveland forrige måned, Gurley ble drept av politiet i New York, Martin av en nabovakt i Florida og Brown av en politimann i Ferguson.

Også i New York var det mange som deltok, til tross for at temperaturene hadde krøpet ned mot null.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer