Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Støre er god i fransk, og pen i tøyet

Men han bør lære seg mer om Midtøsten, mener SVs Stein Ørnhøi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stein Ørnhøi, en av de mest sentrale SV-veteranene og en viktig rådgiver for SVs statsråder, kommer med voldsomme utfall mot utenriksminister Jonas Gahr Støre i Aftenposten i dag.

- Støre er god i fransk, og pen i tøyet. Men du trenger ikke å kunne fransk for å vite forskjellen på okkupant og okkupert. Han må klare å skille mellom det som er folkerett og det som Israel prøver å fremstille for resten av verden, uttaler Ørnhøi.


Han mener det ikke blir ro før utenriksministeren lærer seg litt mer om Midtøsten.

Strid om utenrikspolitikk

Uttalelsene føyer seg inn i en etterhvert lang rekke utfall mot Støre de siste to ukene.

Særlig i SV ulmer det, etter at både Støre og Stoltenberg gjorde det klart at Hamas må endre politikk før de kan få mer bistand.

I går ble det klart at en lang rekke SV-, SP- og Ap-politikere har gått sammen om et opprop for fortsatt støtte til Hamas-regjeringen.

Samtidig ble utenriksministeren kalt inn på teppet av Arbeiderpartiets stortingsgruppe, og møter dem onsdag neste uke.

Vil ikke møte Hamas

Regjeringen har nå gjort det klart at de ikke vil møte representanter for Hamas når en delegasjon kommer til Oslo i mai. Gruppen er invitert av Palestinakomiteen.

Eva Kristin Hansen fra APs stortingsgruppe sier på tross av dette i Klassekampen i dag at hun vil møte Salah Mohammed El-Baradawil og Mohammed al-Rantisi når de kommer til Oslo.

Hun er en av Støres mest tydelige kritikere i Arbeiderpartiet.

- Dialog er viktig, Hamas er valgt gjennom et demokratisk internasjonalt anerkjent valg. Jeg har tro på at man skal ha samme tilnærming til denne regjeringen som man i sin tid hadde til PLO, sier Martinsen.

Slår ned opprøret

Utenriksminister Støre får likevel full støtte fra Jens Stoltenberg.

Stoltenberg forsøker nå å slå ned opprøret i regjeringspartiene, og fastholder at pengestøtten til Hamas fryses.

- Det foreligger ingen planer om å overføre penger til Hamas. Det vi har sagt hele tiden og forankret i Stortinget gjennom den utenrikspolitiske redegjørelsen og på andre måter, sa Stoltenberg i Dagbladet i går.

Regjeringen legger seg dermed på linje med Høyre, Frp og KrF, mens den utenrikspolitiske opposisjonen i Ap og SV står utenfor.

ANGRIPER STØRE: SV-veteranen Stein Ørnhøi kommer med et av de kraftigste utfallene mot utenriksministeren siden Hamas-bråket startet.
- HJELPER IKKE Å SNAKKE FRANSK: Harde utfall mot Støre i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling