- Støre er utenriksminister og Ap-mann. Lysbakken var ingen av delene

Statsministerens støtteerklæring til Støre får motbør fra flere hold.

TILLIT: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har full tillit til utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet / Corbis
TILLIT: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har full tillit til utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet / Corbis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): BI-professor Peter Gottschalk mener Stoltenberg «har misforstått» hva som er problemet med Støres håndtering av Tschudi-saken.

- Det er Støres sviktende dømmekraft i saken som er problemet her, ikke hvilken konklusjon statsråden landet på, sier Gottschalk til Dagbladet.

Onsdag kveld gikk statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ut på både NRK og TV 2 Nyhetene  og ga klart uttrykk for at han fortsatt har tillit til utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

-Stor forskjell Tillitserklæringen kommer etter at Støre i flere uker har vært i hardt vær etter Dagbladets avsløringer om den omstridte millionstøtten til stiftelsen Senter for nordområdelogistikk. Støres barndom- og omgangsvenn, Felix Tschudi, er styreleder i stiftelsen.

 - Den store forskjellen her er jo at Jonas Gahr Støre vurderte sin egen habilitet, og han kom til at han ikke var inhabil, sier statsministeren til TV 2 Nyhetene som begrunnelse for hvorfor Støres sak er annerledes enn Audun Lysbakkens (SV). -Vurdert uliktOverfor NRK forklarte statsministeren forskjellen på Støres og Lysbakkens situasjon slik:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer