STERKT KRITISK:  Her i forbindelse med et besøk på Ålesund Kunnskapspark.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
STERKT KRITISK: Her i forbindelse med et besøk på Ålesund Kunnskapspark. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Støre etter angrep fra Siv: - Denne bløffen er grunnen til at de vil snakke om Ap

Mener regjeringen har valgt skattekutt til de rikeste framfor å skape jobber under oljekrisa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da finansminister Siv Jensen tidligere i dag talte på Frps landsmøte, gikk hun rett i strupen på Arbeiderpartiet og dets leder Jonas Gahr Støre.

Jensen mente at politikken til sine politiske motstandere ville ha skadd norsk økonomi med å innføre et tungt skatteregime.

- Jonas Gahr Støre hevder at dersom han fikk styre, så ville arbeidsledigheten vært lavere. Det synes jeg er en hån mot dem som står uten jobb. Selv ikke Jonas Gahr Støre kan styre oljeprisen. Jeg kunne kanskje tatt ham på alvor om jeg ikke hadde hørt nye ting fra ham hele tida, sa Jensen i talen der hun gjentok sin kritikk av Gahr Støre som vinglete.

Mener tiltakspakke er en bløff Dette budskapet falt ikke i god jord hos Støre.

Til Dagbladet uttaler partilederen at han ser på angrepet fra Jensen som en unnamanøver fra å snakke om egen politikk - og særlig tiltakspakka på fire milliarder som regjeringen ønsker å bruke til å øke sysselsettingen i kriseutsatte fylker i 2016.

- Det ble avslørt at under halvparten av tiltakspakka er målrettet mot sørvestlandet, i motsetning til det Siv Jensen har hevdet. Denne bløffen er nok årsaken til at FrP heller vil snakke om Arbeiderpartiet, skriver Støre i en sms til Dagbladet.

Støre reagerer også på Jensens utsagn om at Aps skattepolitikk ville gjort vondt verre i norsk økonomi i dagens økonomiske situasjon.

- For lite og for sent I forrige måned passerte Norge 30.000 jobbkutt i olje- og gassbransjen som følge av synkende oljepriser, ifølge en oversikt fra DNB Markets.

Støre mener at regjeringen ikke har vært aktive nok når de har forsøkt å håndtere situasjonen.

- Norske politikere har ikke ansvar for lav oljepris, men det er politikernes ansvar hvordan vi møter situasjonen. Høyre- og FrP-regjeringen har konsekvent vært på etterskudd med svake og lite målrettede tiltak mot arbeidsløsheten. Det har vært for lite og for sent fra første dag, mener Støre.

- Har prioritert de rike
Den borgerlige regjeringen har kuttet skatter i Norge med 18 milliarder siden de vant valget i 2013.

Den tidligere utenriksministeren hevder at dette ikke har kommet vanlige folk til gode.

- Regjeringen har valgt skattekutt med mest til landets rikeste for å skape flere jobber. Det er mislykket, det sier også deres egne eksperter. Det er hevet over enhver tvil at en mer aktiv håndtering ville gitt bedre resultat. Det ville vært færre ledige med Arbeiderpartiets politikk, skriver Jonas Gahr Støre.