NY PARTILEDER? 
Når Jens Stoltenberg gir seg som leder i Arbeiderpartiet, ligger Jonas Gahr Støre klart best an til å overta.
Foto: Morten Holm / Scanpix
NY PARTILEDER? Når Jens Stoltenberg gir seg som leder i Arbeiderpartiet, ligger Jonas Gahr Støre klart best an til å overta. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Støre favoritt som Ap-leder etter Stoltenberg

Og Jonas Gahr Støre knuser partilederutfordrer Trond Giske i ny måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt 44 prosent av de folkevalgte fra alle partier har størst tillit til Jonas Gahr Støre som Stoltenbergs etterfølger.

Støtten til potensielle utfordrere som Raymond Johansen og Helga Pedersen er minimal.

Støre har også en oppslutning som er seks ganger større enn andremann på listen, Trond Giske.

- Jonas Gahr Støre er opptatt av kompromisser og fører en forhandlingslinje. Det er ikke det minste rart at det er tiltalende for lokalpolitikere, sier professor Frank Aarebrot til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det er NorgesBarometeret som i forbindelse med sine undersøkelser blant landets folkevalgte har spurt et representativt utvalg om spørsmålet.

Støre har størst oppslutning blant sine egne. 63 prosent av de folkevalgte i Arbeiderpartiet mener helseministeren er best egnet til å overta som leder når Stoltenberg trekker seg.

Også blant folkevalgte fra de andre partiene har Støre stor tillit. Mest blant folkevalgte i Senterpartiet (54 prosent) og Kristelig Folkeparti (52 prosent), men også i Venstre (41 prosent). Helseministeren har minst tillit hos representantene til SV (19 prosent).

(NTB)