Støre fikk med seg alle:
Minstepensjonene økes

Forslaget til Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre om å øke minstepensjonene fikk flertall fra et samlet Storting. Hvor mye de økes med er foreløpig usikkert.

Oslo 20201005. 
Jonas Gahr Støre (Ap) under Trontaledebatten i stortinget.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Oslo 20201005. Jonas Gahr Støre (Ap) under Trontaledebatten i stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et enstemmig Storting vedtok i ettermiddag at minstepensjonene skal økes. Forslaget ble fremmet av Jonas Gahr Støre på vegne av Arbeiderpartiet.

- Nå må regjeringspartiene levere, sier Støre til Dagbladet.

Arbeiderparti-lederen mener Høyre og de øvrige regjeringspartiene forsto at de burde støtte et forslag som gir et løft til utsatte grupper av eldre, som hittil har kommet dårlig ut.

Uvisst hvor mye

Høyres parlamentariske leder Trond Helleland ville ikke si når eller med hvor mye minstepensjonen skal økes da han avga stemmeforklaring på vegne av regjeringspartiene da trontaledebatten gikk mot slutten tirsdag.

- Det må skje i budsjettsammenheng, så vi tar ikke stilling til når og hvor mye – men vi kan støtte prinsippet, sa Helleland, som la til at regjeringen har økt minstepensjonene tre ganger siden 2013.

- Det har vært en trontaledebatt der regjeringen har motsatt seg enhver analyse om at forskjellene i Norge øker, enten den er politisk eller fra forskerhold. Vi har sett en regjeringsside med støtte fra Frp som har lent seg på alternative fakta utifra hva de synes og ikke hva som er dokumentert, sier Støre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer