Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Store folkemengder samlet på Hell

Parkeringsplassen på Hellsenteret var torsdag kveld stappfull. Det bekymrer kommuneoverlegen.

HELL: Parkeringsplassen på Hellsenteret var torsdag kveld stappfull av biler. Foto: Bjørn Lian.
HELL: Parkeringsplassen på Hellsenteret var torsdag kveld stappfull av biler. Foto: Bjørn Lian. Vis mer

Parkeringsplassen på Hellsenteret var torsdag kveld stappfull av biler og mange flere enn maksgrensen på 50 personer var samlet.

Ifølge kommuneoverlege Leif Vonen i Stjørdal var det opp mot 300 biler på parkeringsplassen på Hellsenteret på Kristi himmelfartsdag, og enda flere personer var samlet der. Det gjør han bekymret.

- Antallet mennesker som var samlet, er noe helt annet enn det som er lovlig. Det er anslått at det har vært mellom 200 og 300 biler, og mange mennesker samlet rundt omkring. Vi har samarbeidet med politiet og festivalledelsen om å avslutte arrangementet, sier Vonen til NTB.

- Vi vil ikke lage panikk og kaos, og ønsker at dette skal avsluttes i minnelighet. I Stjørdal har vi hatt veldig lite smitte, men det er klart at en stor ansamling kan være nok til at vi får et smittetall som er vanskelig å håndtere. Vi oppfordrer hver enkelt innbygger og arrangør om å overholde smittevernreglene, sier kommuneoverlegen.

- Mye folk som mingler

Operasjonsleder Bjørn Handegard i Trøndelag politidistrikt sier til NTB at det ikke er tvil om at smittevernreglene er brutt.

- Parkeringsplassen på Hellsenteret er full av biler og det er mye folk som mingler. Det er helt åpenbart for tett med folk sammenliknet med helsemyndighetenes grense på inntil 50 personer, sier han.

HUNDREVIS I KØ: Det var lange køer utenfor vinmonopolene i Oslo dagen før 17. mai. På grunn av corona-pandemien får bare et fåtall slippe inn i butikken om gangen, noe som gjør at ventetiden kan bli lang. Video: Morken / Rydning. Vis mer

Politiet hadde torsdag kveld ikke ressurser til å gripe inn og sende folk hjem.

- Dette er ikke noe vi kan prioritere med de ressursene vi har nå. Vi anmoder dem om å være med på dugnaden, sier Handeland.

- Måtte avslutte

En av initativtakerne bak treffet på Hell, Ketil Rabben, sier til Adresseavisen at de ikke kunne forutse responsen på forhånd.

- Det kom så mye folk at vi skjønte at dette måtte vi bare avslutte. Da politiet kom, spurte vi hva vi skulle gjøre, sier han til avisa.

Avisa skriver at arrangementet skulle vare fra 18 til 22, men at det ved 20-tida omtrent ikke var folk igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!