Store forsinkelser etter terrorfrykt på Gardermoen

Fryktet mann hadde bombe. Flyplassen åpnet igjen nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Sjekk forsinkelsene her.
  • Sjekk forsinkelsene her.

(Dagbladet.no): Gardermoen ble evakuert etter at sikkerhetsvaktene fryktet at en person hadde kommet gjennom sikkerhetskontrollen med en koffert og elementer til sprengstoff til bygging av en bombe.

- Mannen og kofferten ble funnet inne i avgangshallen. Det var en nordmann på reise innenlands. Han er utenfor enhver mistanke, og er på vei til reisemålet sammen med kofferten, opplyser vaktleder Kåre Sefland ved politistasjonen på Gardermoen til Dagbladet.no.Mannen ble fanget opp av overvåkningskameraet i kontrollen, og vekterne gikk rundt i avgangshallen med en A4-print av bildet fra overvåkningskameraet. Det var slik vaktmannskapene lokaliserte han.

- Han viste trolig ikke at han var ettersøkt, og han ble raskt sjekket ut av saken etter en prat med sikkerhetsmannskapene på flyplassen og med oss. Hvordan kofferten kunne passere når kontrollørene først så noe de ville sjekke, vet ikke politiet noe om. Det er flyplassledelsens ansvar å holde rede på, sier politiets vaktleder på Gardermoen.

Klokka 17.30 åpnet flyplassen for trafikk igjen. Klokka 18 ble det kjent at både mannen og koffereten er funnet, og at var en falsk alarm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer