Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Store forsinkelser etter terrorfrykt på Gardermoen

Fryktet mann hadde bombe. Flyplassen åpnet igjen nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gardermoen ble evakuert etter at sikkerhetsvaktene fryktet at en person hadde kommet gjennom sikkerhetskontrollen med en koffert og elementer til sprengstoff til bygging av en bombe.

- Mannen og kofferten ble funnet inne i avgangshallen. Det var en nordmann på reise innenlands. Han er utenfor enhver mistanke, og er på vei til reisemålet sammen med kofferten, opplyser vaktleder Kåre Sefland ved politistasjonen på Gardermoen til Dagbladet.no.

Mannen ble fanget opp av overvåkningskameraet i kontrollen, og vekterne gikk rundt i avgangshallen med en A4-print av bildet fra overvåkningskameraet. Det var slik vaktmannskapene lokaliserte han.

- Han viste trolig ikke at han var ettersøkt, og han ble raskt sjekket ut av saken etter en prat med sikkerhetsmannskapene på flyplassen og med oss. Hvordan kofferten kunne passere når kontrollørene først så noe de ville sjekke, vet ikke politiet noe om. Det er flyplassledelsens ansvar å holde rede på, sier politiets vaktleder på Gardermoen.

Klokka 17.30 åpnet flyplassen for trafikk igjen. Klokka 18 ble det kjent at både mannen og koffereten er funnet, og at var en falsk alarm.

Kofferten inneholdt et organisk stoff, en klokke og elektroder, men informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn Gardermoen betegner nå innholdet som ufarlig.

Kaoset fører til at flytrafikken blir mellom én og to timer forsinket i kveld.

Flere passasjerer Dagbladet.no snakket med tidligere i ettermiddag, sa at vektere gikk rundt med et bilde av den mistenkte bombemannen. Han ble filmet av overvåkingskameraene på flyplassen.

image: Store forsinkelser etter terrorfrykt på Gardermoen

- Det er et par tusen mennesker i innsjekkingshallen nå. Folk prøver å stille seg i kø rundt innsjekkingsdeskene. Hallen er helt full, sa passasjer Christian Galvez som skulle til Haugesund.

Passasjer Arne Kristian Vangdal sa til Dagbladet.no at alle fikk beskjed om at det er et sikkerhetsproblem på flyplassen og at de måtte forlate avhangshallen.

- Securitas gikk gjennom avhangshallen med med en lapp i hånden og sjekket overalt.

En annen av de ventende passasjerene Dagbladet.no snakket med, skulle til Alta.

- Jeg hadde passert både billettkontrollen og sikkerhetskontrollen da det plutselig dukket opp mange vektere som ba oss gå utenfor sikkerhetskontrollen. Det skjedde ved 16.30-tiden, og vi står her fortsatt, sier mannen. Alle vekterne og personalet hadde tydelig fått print av en mann de var på utkikk etter, sier mannen.

Politiet på Gardermoen var sparsommelige med opplyninger da Dagbladet.no snakket med dem rett etter klokka 17.

- Det eneste jeg kan bekrefte er at det er foretatt en manglende kontroll av personer og bagasje. For å være på den sikre siden, foretar vi en ny kontroll av alle, sa fungerende stasjonssjef Hans Holmgrunn til Dagbladet.no.

image: Store forsinkelser etter terrorfrykt på Gardermoen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!