Store forsinkelser i flytrafikken etter ulovlig streik på Kastrup

- Vi vet ikke hvor mange fly som rammes.

KAN BLI LITT VENTING: Det kan bli litt ventetid på Kastrup etter at sikkerhetspersonellet har gått ut i streik mandag morgen. Arkivfoto: Reuters / NTB scanpix
KAN BLI LITT VENTING: Det kan bli litt ventetid på Kastrup etter at sikkerhetspersonellet har gått ut i streik mandag morgen. Arkivfoto: Reuters / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er store forsinkelser i flytrafikken på Københavns lufthavn mandag på grunn av streik blant ansatte i sikkerhetskontrollen. SAS og Norwegian flyr fra Kastrup, men med tomme fly.

- Vi vet ikke hvor mange fly som rammes. SAS og Norwegian er de eneste som fortsatt flyr. Jeg tror alle andre flyselskap har sluttet å fly, sier Anna Minck, kommunikasjonsrådgiver ved Københavns lufthavn.

Hun sier hun ikke vet hvor mange flyavganger som påvirkes av streiken. Passasjerer kan ifølge Munck gå gjennom sikkerhetskontrollen ved innenriksflyene.

- Men det går ikke så fort som vi skulle ønske, sier hun.

Flyplassen opplyser på sine hjemmesider at det er fare for køer og forsinkelser utover dagen på grunn av streiken.

- Flyplassen er i dialog med de ansatte som er i streik. Målet er å få løst konflikten så fort som mulig slik at arbeidsnedleggelsen får så få konsekvenser for passasjerer og flyselskap som mulig, heter det i uttalelsen.

Alle reisende oppfordres til å dra til flyplassen som planlagt.

Ifølge danske medier slipper ingen passasjerer gjennom sikkerhetskontrollen mandag morgen, og det meldes om lange køer.

SAS har midlertidig stengt innsjekkingen, og pressesjef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen, oppfordrer passasjerer til å holde seg løpende orientert om situasjonen på flyplassen.

(NTB)