Store forsinkelser i flytrafikken i kveld

Ferie og syke flygeledere fører til store forsinkelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  Sykemeldte flygeleder på Røyken fører til store forsinkelser på flytrafikken i kveld.

For øyeblikket er 148 fly forsinket, noen avganger helt opp til fem timer. Både SAS og Norwegian har i tillegg måttet innstille flere avganger.

- Det er først og fremst Gardermoen som er rammet, men dette forplanter seg til de andre norske flyplassene, sier kommunikasjonsdirektør i Avinor Ove Narvesen til Dagbladet.no.

Han bekrefter at det er sykdom blant flygelederne på kontrolltårnet på Røyken som er årsaken til forsinkelsene.

- Vi har en situasjon i dag med flere uheldige omstendigheter som virker sammen. Det er en grunnleggende mangel på flygeledere i Norge. Nå er det i tillegg ferieavvikling, og når da vi da får sykdom i tillegg, så fører det til forsinkelser, sier Narvesen.

- Dårlig informasjon

Ole Emil Johnsen er en av passasjerene som ble rammet av forsinkelsene i dag. I tillegg til store forsinkelser er han oppgitt over mangelen på informasjon.

- Jeg var på vei til Roskilde-festivalen og skulle fly til fra Oslo til København, men innsjekkingen åpnet bare aldri. Først ti minutter etter at vi egentlig skulle vært på vei fikk vi den første informasjonen. Tre timer forsinket kom vi oss endelig av gårde, sier han til Dagbladet.no.

STORE FORSINKELSER:  Ole Emil Johnsen og hans reisefølge ble tre timer forsinket fra avgang. Sykdom blant flygelederne fører til store forsinkelser i kveld.
STORE FORSINKELSER: Ole Emil Johnsen og hans reisefølge ble tre timer forsinket fra avgang. Sykdom blant flygelederne fører til store forsinkelser i kveld. Vis mer

Johnsen er ikke imponert over Avinor.

- De vet jo når alle flyene skal gå. Jeg skjønner ikke at de ikke kan planlegge dette bedre. I det minste kunne de sørget for at vi fikk informasjon, synes han.

- Møt opp

Narvesen henviser til flyselskapene.

- Ta kontakt med flyselskapene, de har oversikt over forsinkelsene. Ellers vil jeg oppfordre alle til å møte opp på flyplassen, sier han.

Når vil trafikken gå som normalt igjen?

- Vi håper at situasjonen skal være løst til i morgen.

Sjekk om ditt fly er forsinket her.  

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer