Store forsinkelser på Gardermoen

Rullebane var stengt på grunn av underkjølt regn.

DÅRLIG VÆR: Vintersesongen er utfordrende på Gardermoen. Torsdag morgen er det store forsinkelser i lufttrafikken. Foto: Ådne Husby Sandnes
DÅRLIG VÆR: Vintersesongen er utfordrende på Gardermoen. Torsdag morgen er det store forsinkelser i lufttrafikken. Foto: Ådne Husby Sandnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SISTE: Cirka ti over ti melder Oslo Lufthavn at vestre rullebane er åpnet igjen. Det vil likevel forekomme forsinkelser på grunn av stengingen.

Nær samtlige flyvninger inn og ut fra Gardermoen var torsdag morgen forsinket eller innstilt.

- På grunn av utfordrende værforhold er vestre rullebane nå midlertidig stengt. Dette vil betyr forsinkelser i flytrafikken til og fra , skriver Oslo lufthavn på Twitter.

Kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen, sier til Dagbladet at rullebanen ble stengt like etter klokka ni som følge av underkjølt regn.

Passasjerer som skal fly til eller fra Gardermoen må derfor belage seg på forsinkelser i dag.

- Vi jobber så fort vi klarer for å få åpnet den igjen. Vi har trafikken gående på østre rullebane, flyene tar av og lander, men vi har litt mindre kapasitet enn når den vestre også er åpen, sier han. 

-Hvor mye forsinkelser kan de reisende forvente?

- Det kan vi ikke tidfeste, et fly kan gå i rute mens et annet blir forsinket. Kanskje rundt en halvtime, men det er vanskelig å spå.

Reisende kan holde seg oppdatert på sine flyvninger via Avinors nettside eller gjennom sine reisebyråer. 

- Vi har ikke tidssatt når banen åpner igjen, men vi satser på at det skjer om relativt kort tid, sier Andersen. 

Han utelukker ikke at forsinkelsene vil forflytte seg utover dagen.

- Det kan det bli, det avhenger av hvor lenge vi må holde rullebanen stengt. Hvis vi åpner igjen i løpet av noen minutter vil vi kunne hente oss inn siden det er færre flyavganger midt på dagen. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer