Store forskjeller i Skole-Norge. Denne kommunen har landets mest fornøyde elever

- Vi må ikke tro at målet er nådd, sier ordfører.

SOGNDAL:  De aller fleste elevene i denne kommuen trives på skole, og få opplever å bli mobbet. Foto: Willy Haraldsen / NTB scanpix
SOGNDAL: De aller fleste elevene i denne kommuen trives på skole, og få opplever å bli mobbet. Foto: Willy Haraldsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens noen kommuner kan vise til fornøyde elever med høy trivsel, må andre forholde seg til høye mobbetall og lav trivsel blant elevene. Tall hentet fra Dagbladets database «Forskjells-Norge» viser store forskjeller og voldsomme utsalg i kommunene.

Sogndal kommune har de elevene som trives best på skolen. De er også den kommunen i landet hvor færrest elever opplever å bli mobbet.

Nulltoleranse Nesten 95 prosent av kommunens 7. og 10.-klassinger sier at de trives på skolen, og tre prosent sier de har opplevd mobbing.

- Det er helt riktig at vi ligger høyt oppe på lista når det kommer til trivsel, og langt nede når det gjelder mobbing. Det er vi glade for. Vi har jobbet aktivt for å skape trivsel i skolen, med blant annet nulltoleranse for mobbing, sier ordfører i Sogndal, Jarle Aarvoll (Ap).

I helt andre siden av skalaen ligger Veste-Slidre kommune i Oppland. 63 prosent av kommunens elever opplyser at de trives på skolen, mens hele 14 prosent sier at de har opplevd å bli mobbet.

Elevundersøkelse Dette viser tall fra Utdanningsdirektoratets elevundersøkelse, som også er gjengitt av Folkehelseinstituttet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer