Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Støre fortsetter som utenriksminister

Jonas Gahr Støre (Ap) fortsetter som utenriksminister, og Erik Solheim (SV) fortsetter som miljø- og utviklingsminister, mener VG å vite.

BEHOLDER JOBBEN?: I følge VG skal Jonas Gahr Støre fortsette som norges utenriksminister når regjeringkabalen presenteres i løpet av uka. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
BEHOLDER JOBBEN?: I følge VG skal Jonas Gahr Støre fortsette som norges utenriksminister når regjeringkabalen presenteres i løpet av uka. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Jonas Gahr Støre (Ap) fortsetter som utenriksminister, og Erik Solheim (SV) fortsetter som miljø- og utviklingsminister, mener VG å vite.


VG oppgir ingen kilder for opplysningene, men hevder å ha fått bekreftet at Støre og Solheim fortsetter i sine nåværende statsrådsposter, melder NTB.

NRK mener på sin side å vite at Sylvia Brustad (Ap) forlater regjeringen, og at nåværende kulturminister Trond Giske (Ap) overtar som næringsminister. Hvem som overtar som kulturminister er uklart.


Omrokeringer i SV

I går kveld ble det bekreftet  at Kristin Halvorsen (SV) gir seg som finansminister for å overta som kunnskapsminister etter partikollega Bård Vegar Solhjell.

Solhjell går ut av regjeringen for å bli parlamentarisk leder for SV på Stortinget når den nye regjeringskabalen presenteres i neste uke, melder TV 2.

Samtidig som Solhjell går inn som parlamentarisk leder i partiet, skal Audun Lysbakken - som i utgangspunktet ble utnevnt til denne rollen - inn i regjeringen som statsråd, meldte TV 2 i går.


- Vi bekrefter eller dementerer ingenting før alt er klart, og alt er ikke klart, skriver Roger Sandum, statssekretær i Finansdepartementet og Kristin Halvorsen høyre hånd, i en sms til Dagbladet i går kveld.


AP-finansminister

Alle synes også å være enige om at den neste finansministeren vil komme fra Ap, og navn som Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og Sigbjørn Johnsen går igjen i spekulasjonene.

Ifølge TV 2 ser det også ut til at Grete Faremo (Ap) overtar som helseminister etter Bjarne Håkon Hanssen (Ap), som tar pause fra rikspolitikken, melder NTB.


FÅR FORTSETTE?: Også Erik Solheim skal få beholde jobben, melder VG. I går kunne TV2 presentere at partikollega, Kristin Halvorsen, gir seg som finansminister. AP Photo/Czarek Sokolowski
FÅR FORTSETTE?: Også Erik Solheim skal få beholde jobben, melder VG. I går kunne TV2 presentere at partikollega, Kristin Halvorsen, gir seg som finansminister. AP Photo/Czarek Sokolowski Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media