Store forventninger til Lysbakken

SV-nestorer tror Audun Lysbakken får en tøff start.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) I dag er dagen hvor Audun Lysbakken skal overbevise SVs landsmøte om at han er riktig mann for partiet. Det er Lysbakkens politiske skjebnedøgn. Selv skulle han gjerne ha blitt valgt under andre omstendigheter.

Les Dagbladets intervju med Lysbakken her.

Kl. 12.00 i dag åpner landsmøtet. Etter Kristin Halvorsens tale skal landsmøtedelegatene få sin mening om de siste ukenes tildelingsskandaler og partiledelsens håndtering. Ikke minst vil Lysbakken selv få høre hva delegatene mener om at de nå har en nylig avgått statsråd som påtroppende leder.

Kl. 14.00 går Lysbakken selv opp på talerstolen for å overbevise.

- Store utfordringer De to SV-nestorene Dag Seierstad og Erik Solheim, mener Lysbakken nå står overfor gigantiske utfordringer framover.

- Dette blir jo en dag hvor han må leve opp til enorme utfordringer som kandidat til ledervervet. Det finnes ingen presedens på dette i partiets historie. Det har ikke skjedd før at en leder er blitt stilt overfor så store utfordringer. Det blir selvsagt veldig spesielt, sier Seierstad, som mener Lysbakken, tross tildelingsskandaler og statsrådsfall, er rett mann for partiet.

- Vil dagen i dag være testen på om han er rett mann for partiet?

- Det blir avgjort i ukene og månedene som kommer.

Krever entusiasme Men allerede på søndag må Lysbakken skinne, skal vi tro tidligere partileder og statsråd Erik Solheim.

- Han må gi oss entusiasme som smitter. Han må ha en samlende strategi og peke ut en tydelig profil for partiet framover. Mitt utgangspunkt er at vi tenker langsiktig. Nå må vi velge en partileder for en period på i hvert fall  seks til åtte år.

- Det er ikke mulig å ha suksess fra dag en av som partileder, sier Solheim.