Store forventninger til rentekutt i dag

Økonomene venter at Norges Bank setter ned renten, og markedet har allerede tatt høyde for et kutt på et kvart prosentpoeng til en historisk lav styringsrente på 1 prosent.

OFFENTLIGGJØR: Det er store forventninger om at sentralbanksjef Øystein Olsen setter ned renta i dag. Det blir klart klokka 10 i dag.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
OFFENTLIGGJØR: Det er store forventninger om at sentralbanksjef Øystein Olsen setter ned renta i dag. Det blir klart klokka 10 i dag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I dag klokka 10 offentliggjøres resultatet av rentemøtet dagen før.

- Jeg har ikke hørt om noen som sier at de ikke forventer et rentekutt nå, sa seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets til NTB i helgen.

- Norges Bank har sagt at sannsynligheten for et kutt nå i mars var 50-50. Siden den gang har utviklingen trukket i retning en enda svakere utvikling. Det ville med andre ord være et brudd med forventninger og alt de tidligere har kommunisert, dersom det ikke kommer et rentekutt nå, forklarer Aamdal.

Statistisk sentralbyrå anslo i forrige uke at det vil komme to rentekutt før sommeren. Aamdal og sjeføkonom Elisabeth Holvik i SpareBank 1 Gruppen tror sentralbanksjef Øystein Olsen kommer til å senke rentebanen, men er usikre på om det blir «en dobbel Olsen» før eller etter sommeren.

- Norges Bank vil helt sikkert legge fram en rentebane som varsler flere kutt framover, men jeg tror de vil holde det litt åpent om det blir før eller etter sommeren, sier Holvik.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer