Store gassproblemer for regjeringen

Aps statsministerkandidat Jens Stoltenberg er et lite skritt nærmere regjeringskvartalet. Olje- og energiminister Marit Arnstad ble kjørt beinhardt om gasskraftsaken i Stortinget i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Stortingets spørretime ble olje- og energiminister Marit Arnstad gang på gang spurt om hun mener de europeiske klimautslippene blir mindre dersom Norge bygger konvensjonelle gasskraftverk. Jan Tore Sanner (H) og Olav Akselsen (Ap) visste at de hadde gode kort på hånda da de grillet statsråden. Statens Forurensingstilsyn (SFT), Norges Vassdrags- og energidirektorat og Sintef hevder at utslippene går ned om Norge bygger konvensjonelle gasskraftverk. Energiministeren ga ikke noe direkte svar på dette spørsmålet.

Mot krise

Etter hardkjøret på Stortinget i dag ba Arnstad Ap om en avklaring i hvor langt de vil gå i å instruere regjeringen i gasskraft-saken. Flertallet på Stortinget er for utbygging.

- Den eneste muligheten for kompromiss i denne saken er at regjeringen slutter seg til vårt standpunkt, sier Akselsen.

Arnstad vil ikke si hvor langt regjeringen er villig til å strekke seg i denne saken.

- Dersom Regjeringen skal instrueres må Stortinget forklare hva som gjelder av rammer for miljøpolitikken, sier hun.

Arnstad vil ikke si om regjeringen vil leve med en slik instruks. Høyre og Ap har trolig samordnet sine standpunkt i saken. Regjeringens håp om et forlik med Ap synes nå å være ute.