FÅR BEHANDLING Guillermo Farinas avsluttet sin 135 dager lange sultestreik etter at myndighetene på Cuba annonserte at de vil frigi 52 politiske fanger.  Foto: Rigoberto DIAZ/AFP/Scanpix
FÅR BEHANDLING Guillermo Farinas avsluttet sin 135 dager lange sultestreik etter at myndighetene på Cuba annonserte at de vil frigi 52 politiske fanger. Foto: Rigoberto DIAZ/AFP/ScanpixVis mer

Støre glad for fangeløslatelse på Cuba

52 politiske fanger brir frigitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Nyheten om at 52 politiske fanger vil bli frigitt på Cuba, er gledelig, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

- Norge har sammen med EU vært ufravikelige i kravet om betingelsesløs frigivelse av de politiske fangene på Cuba, sier Støre i en pressemelding.

Ifølge ham har regjeringen med glede mottatt meldingen om at cubanske myndigheter nå vil sette fri 52 politiske fanger. Gjennom frigivelsen av disse fangene vil alle de 75 personene som ble fengslet under massearrestasjoner i mars 2003 være løslatt, påpeker Utenriksdepartementet.

Løftet om frigivelse av fangene er et resultat av en intens forhandlingsprosess mellom Cubas kommunistregime og den katolske kirke på Cuba, støtet av Spanias utenriksminister Miguel Ángel Moratinos.

- Det er positivt at den dialogen Vatikanet og den spanske regjeringen har hatt med cubanske myndigheter, har ført til resultater. Jeg vil berømme dem for dette arbeidet, sier Støre.

- I kontakten med Cuba vil vi fortsette med å fokusere på behovet for å styrke menneskerettighetene og demokratiutviklingen i landet, sier han.

(NTB)

FORNØYD: Utenriksminister Jonas Gahr Støre er fornøyd med at Cuba frigir 52 politiske fanger.  Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
FORNØYD: Utenriksminister Jonas Gahr Støre er fornøyd med at Cuba frigir 52 politiske fanger. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer