Støre glad for fangeløslatelse på Cuba

52 politiske fanger brir frigitt.

FÅR BEHANDLING Guillermo Farinas avsluttet sin 135 dager lange sultestreik etter at myndighetene på Cuba annonserte at de vil frigi 52 politiske fanger.  Foto: Rigoberto DIAZ/AFP/Scanpix
FÅR BEHANDLING Guillermo Farinas avsluttet sin 135 dager lange sultestreik etter at myndighetene på Cuba annonserte at de vil frigi 52 politiske fanger. Foto: Rigoberto DIAZ/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Nyheten om at 52 politiske fanger vil bli frigitt på Cuba, er gledelig, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

- Norge har sammen med EU vært ufravikelige i kravet om betingelsesløs frigivelse av de politiske fangene på Cuba, sier Støre i en pressemelding.

Ifølge ham har regjeringen med glede mottatt meldingen om at cubanske myndigheter nå vil sette fri 52 politiske fanger. Gjennom frigivelsen av disse fangene vil alle de 75 personene som ble fengslet under massearrestasjoner i mars 2003 være løslatt, påpeker Utenriksdepartementet.

Løftet om frigivelse av fangene er et resultat av en intens forhandlingsprosess mellom Cubas kommunistregime og den katolske kirke på Cuba, støtet av Spanias utenriksminister Miguel Ángel Moratinos.

- Det er positivt at den dialogen Vatikanet og den spanske regjeringen har hatt med cubanske myndigheter, har ført til resultater. Jeg vil berømme dem for dette arbeidet, sier Støre.

- I kontakten med Cuba vil vi fortsette med å fokusere på behovet for å styrke menneskerettighetene og demokratiutviklingen i landet, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer