Støre har hatt hemmelige samtaler med Hamas

Khaled Meshaal bekrefter dette i intervju.

Inrømmer kontakt: Utenriksminister Jonas Gahr Støre ber TV2 sin reporter Pål T. Jørgensen stoppe intervjuet, når han blir spurt om han har hatt møte med Hamas-leder Khaled Meshaal. Foto: TV 2
Inrømmer kontakt: Utenriksminister Jonas Gahr Støre ber TV2 sin reporter Pål T. Jørgensen stoppe intervjuet, når han blir spurt om han har hatt møte med Hamas-leder Khaled Meshaal. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utenriksminister Jonas Gahr Støre har i all hemmelighet hatt flere samtaler med topplederen i Hamas, Khaled Meshaal. I et intervju med TV 2 sier Meshaal at han har har hatt flere samtaler med Norges utenriksminister over telefon.

Offisielt har Norge tidligere kun hatt kontakt med Hamas på embetsmannsnivå. I et intervju med kanalen benekter Støre først at han har hatt samtaler med Hamaslederen, men ber så om å få starte intervjuet på nytt når han blir konfrontert med uttalelsen til Meshaal.

- Kan ikke vi ta opptaket på dette på på nytt? Ditt forrige spørsmål var litt upresist, sier utenriksministeren til TV 2s reporter.

- Om du har snakket med Meshaal?

- Jeg oppfatter at du stiller spørsmål om jeg har hatt møte med ham.

- Jeg spør om du har snakket med ham.

Utenriksministeren bekrefter så at han i 2007 hadde telefonsamtaler med Khaled Meshaal. Dette er på samme tid som palestinerne forhandlet om felles regjeringsgrunnlag.

Etter oppfordring fra Abbas Støre sier ovenfor NTB at samtalene kan ha bidratt til at det ble dannet en palestinsk samlingsregjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer