Jonas Gahr Støre

Støre har investert i privat velferd: - En fillesak

Ap-lederen har indirekte investert i private velferdskonsern gjennom DNB-fond. - Urimelig krav at han skulle ha visst.

PENGER I FOND: Ap-leder Jonas Gahr Støre har penger i fond som investerer i private velferdskonsern, men selger seg nå ut, avslørte NRK i ettermiddag. Reporter: Asle Hansen. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ap-leder Jonas Gahr Støre har penger i fond som investerer i private velferdskonsern, men selger seg nå ut, avslørte NRK i ettermiddag.

Støre har selv uttalt at slike selskaper er «et sugerør inn i vår statskasse, kjeder som tar ut hundretalls millioner skattekroner i profitt», og Arbeiderpartiet går imot en kommersialisering av omsorgen.

Ifølge NRK har Ap-lederen investert i DNB-fond som via andre fond og selskaper er inne på eiersiden av Stendi, som tidligere var Aleris Omsorg.

- Det DNB sier til meg, er at det kan være snakk om noen hundrelapper. Det er veldig, veldig lite. Men det er nok for meg til at jeg nå sier jeg vil gå ut av det, sier Støre til kanalen.

Støre hadde ved årsskiftet 82 millioner kroner investert i fond hos DNB og Danske Bank gjennom familieselskapet Femstø AS.

- Urimelig krav

Nyheten om Støres investeringer blir møtt med vidt forskjellige reaksjoner. Samfunnsdebattant, journalist og kommentator i Minerva, Jan Arild Snoen, synes ikke arbeiderpartilederen har mye å skamme seg over i denne saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer