Støre holder døren åpen for samarbeid i sentrum

- En spennende mulighet.

DØRA PÅ GLØTT:  Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ser en allianse i 2017 mellom Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne som en spennende mulighet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DØRA PÅ GLØTT: Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ser en allianse i 2017 mellom Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne som en spennende mulighet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ser en allianse i 2017 mellom Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne som en spennende mulighet.

I Arbeiderpartiets øverste kretser ses et slikt samarbeid på som en spennende mulighet, ifølge Dagsavisen.

Få snakker høyt om videre samarbeid med Sosialistisk Venstreparti.

- Det er interessent å følge med på diskusjonen internt i KrF om politisk gjennomslag. Flere stemmer mener det kan finnes andre retninger enn der de har gått til nå, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagsavisen.

Støre nevner flere saker der han mener KrF har mer til felles med Ap enn med Høyre/Frp-regjeringen: Familiepolitikk, klimapolitikk, kommune- og distriktspolitikk, skole, arbeidsliv og utviklingspolitikk.

På direkte spørsmål om hva Støre tenker om en regjerings- eller samarbeidsallianse med Ap, KrF, Sp og Miljøpartiet De Grønne i 2017, svarer Støre:

- Jeg tror vi vil se diskusjoner om ulike typer samarbeid framover. Jeg har ikke tenkt å lande tungt på noen modell nå. Tre år før neste stortingsvalg prioriterer jeg at Arbeiderpartiet skal utvikle sin politikk, sier Ap-lederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer