Støre holder døren åpen for samarbeid i sentrum

- En spennende mulighet.

DØRA PÅ GLØTT:  Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ser en allianse i 2017 mellom Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne som en spennende mulighet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DØRA PÅ GLØTT: Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ser en allianse i 2017 mellom Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne som en spennende mulighet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ser en allianse i 2017 mellom Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne som en spennende mulighet.

I Arbeiderpartiets øverste kretser ses et slikt samarbeid på som en spennende mulighet, ifølge Dagsavisen.

Få snakker høyt om videre samarbeid med Sosialistisk Venstreparti.

- Det er interessent å følge med på diskusjonen internt i KrF om politisk gjennomslag. Flere stemmer mener det kan finnes andre retninger enn der de har gått til nå, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagsavisen.

Støre nevner flere saker der han mener KrF har mer til felles med Ap enn med Høyre/Frp-regjeringen: Familiepolitikk, klimapolitikk, kommune- og distriktspolitikk, skole, arbeidsliv og utviklingspolitikk.

På direkte spørsmål om hva Støre tenker om en regjerings- eller samarbeidsallianse med Ap, KrF, Sp og Miljøpartiet De Grønne i 2017, svarer Støre:

- Jeg tror vi vil se diskusjoner om ulike typer samarbeid framover. Jeg har ikke tenkt å lande tungt på noen modell nå. Tre år før neste stortingsvalg prioriterer jeg at Arbeiderpartiet skal utvikle sin politikk, sier Ap-lederen.

- Vi legger mye ressurser i arbeidet med kunnskap, helse, klima og etter hvert familiepolitikk. Men den konstellasjonen du nevner, er én som er interessent. Det er også andre, sier Støre, som tilføyer: Men det vil være unaturlig å binde seg nå.

(NTB)