Støre inviterer klima-Arnie til Norge

Regjeringen vil ha hjelp til å terminere global oppvarming.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har invitert Californias guvernør Arnold Schwarzenegger til Norge for å diskutere klimapolitikk.

I invitasjonen, som ble sendt for ei uke siden, berømmer Støre Schwarzeneggers klima-engasjement og hans innsats for å få redusere utslippene av klimagasser i California, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg håper du kan akseptere invitasjonen og ser fram til en interessant utveksling av synspunkter omkring klimaendringer, CO2-rensing og lagring, fornybar energi og andre emner, skriver Støre, som inviterer på vegne av den norske regjeringen.

- Vi har ennå ikke fått noe svar, sier seniorrådgiver Erling Rimestad i UD.

For et år siden undertegnet republikaneren Schwarzenegger en lov som fastslår at California skal kutte sine CO2-utslipp med 25 prosent innen 2020. Da skal utslippene være tilbake på 1990-nivå.

(NTB)

KLIMA-ARNIE: Den tettbygde politikeren og tidligere filmstjernen er invitert til Norge. Men vil han komme? Her leverer han en klimatale til FN. Foto: DON EMMERT /AFP
KLIMA-ARNIE: Den tettbygde politikeren og tidligere filmstjernen er invitert til Norge. Men vil han komme? Her leverer han en klimatale til FN. Foto: DON EMMERT /AFP Vis mer