- Store irakiske tap ved Kerbala

Mellom 150 og 500 irakere ble tirsdag drept i et slag utenfor Kerbala sør for Bagdad, sa amerikanske talsmenn tirsdag kveld. Ved midnattstider så kamphandlingene ut til å være over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den amerikanske fjernsynskanalen CNN kunne de irakiske tapene være så store som 500 soldater. En tjenestemenn i forsvarsdepartementet Pentagon snakket om 300 døde, mens andre talsmenn oppga tall som varierte mellom 150 og 500 irakiske falne.

Amerikanerne hadde satt inn pansrede styrker i slaget, som raste i området mellom Kerbala og Najaf, omtrent ti mil sør for den irakiske hovedstaden Bagdad. En av Pentagons talsmenn benektet at motstanderne var den fryktede irakiske Republikanergarden.

Bagdad ble tirsdag kveld utsatt for nye, harde luftangrep. Ifølge den amerikanske marineoffiseren Mike Brown skjøt krigsskip i Rødehavet og Persiabukta til sammen mer enn 40 krysserraketter mot militære mål i den irakiske hovedstaden.

Sør i Irak fortsatte kampene inne i den strategisk viktige byen Basra. Den britiske generalmajoren Peter Wall bekreftet at deler av sivilbefolkningen i byen hadde gjort opprør mot Saddams soldater, men kunne ikke si noe om hvor omfattende opprøret var.

(NTB)