- Støre kaller det populisme, jeg kaller det å ta vanlige folk på alvor

Frp-leder Siv Jensen slår hardt tilbake mot bok-angrepene fra Ap-leder Jonas Gahr Støre.

- SVERTEKAMPANJE: Frp-leder Siv Jensen mener angrepene på Frp som Ap-leder Jonas Gahr Støre kommer med i sin nye bok, er en fortsettelse av en svertekampanje hun mener Ap kjører mot Frp. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
- SVERTEKAMPANJE: Frp-leder Siv Jensen mener angrepene på Frp som Ap-leder Jonas Gahr Støre kommer med i sin nye bok, er en fortsettelse av en svertekampanje hun mener Ap kjører mot Frp. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag gir Ap-leder Jonas Gahr Støre ut sin nye bok «I bevegelse», der han skriver om personlige erfaringer og betraktinger som har brakt ham dit han er i dag.

Et av kapitlene i boka er viet høyrepopulistiske partier, og der tar Støre et oppgjør med regjeringspartiet Frp. Han bruker begrepet «klagepopulisme» om Frp's politiske vesen, og omtaler Frp som et parti for løftebrudd.

- Ikke noe parti får gjennomført alt de ønsker. Men for de høyrepopulistiske partiene er løfter i en annen kategori. De er ikke ment for gjennomføring, de er ment for mobilisering - ofte på sviktende grunnlag, og det bør vi avdekke, svarer Støre på et spørsmål fra medforfatter Jonas Bals.

LES OGSÅ: - For Frp er løfter ikke ment for gjennomføring. Det må vi avsløre

- Svertekampanje mot Frp Frp-leder og finansminister Siv Jensen sitter i forberedende møter i forkant av regjeringens budsjettforhandlinger som starter i morgen, men svarer på e-post etter at Dagbladet har konfrontert henne med Støre-kritikken.

- Det er trist at Støre, lederen for Norges største opposisjonsparti, fortsetter å antyde at Frp er en del av Europas høyrepopulistiske partier. Dette gjøres åpenbart i et forsøk på å sette Frp i en bås som ikke har rot i virkeligheten, skriver Frp-lederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer