- Støre kaller det populisme, jeg kaller det å ta vanlige folk på alvor

Frp-leder Siv Jensen slår hardt tilbake mot bok-angrepene fra Ap-leder Jonas Gahr Støre.

- SVERTEKAMPANJE: Frp-leder Siv Jensen mener angrepene på Frp som Ap-leder Jonas Gahr Støre kommer med i sin nye bok, er en fortsettelse av en svertekampanje hun mener Ap kjører mot Frp. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
- SVERTEKAMPANJE: Frp-leder Siv Jensen mener angrepene på Frp som Ap-leder Jonas Gahr Støre kommer med i sin nye bok, er en fortsettelse av en svertekampanje hun mener Ap kjører mot Frp. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag gir Ap-leder Jonas Gahr Støre ut sin nye bok «I bevegelse», der han skriver om personlige erfaringer og betraktinger som har brakt ham dit han er i dag.

Et av kapitlene i boka er viet høyrepopulistiske partier, og der tar Støre et oppgjør med regjeringspartiet Frp. Han bruker begrepet «klagepopulisme» om Frp's politiske vesen, og omtaler Frp som et parti for løftebrudd.

- Ikke noe parti får gjennomført alt de ønsker. Men for de høyrepopulistiske partiene er løfter i en annen kategori. De er ikke ment for gjennomføring, de er ment for mobilisering - ofte på sviktende grunnlag, og det bør vi avdekke, svarer Støre på et spørsmål fra medforfatter Jonas Bals.

LES OGSÅ: - For Frp er løfter ikke ment for gjennomføring. Det må vi avsløre

- Svertekampanje mot Frp Frp-leder og finansminister Siv Jensen sitter i forberedende møter i forkant av regjeringens budsjettforhandlinger som starter i morgen, men svarer på e-post etter at Dagbladet har konfrontert henne med Støre-kritikken.

- Det er trist at Støre, lederen for Norges største opposisjonsparti, fortsetter å antyde at Frp er en del av Europas høyrepopulistiske partier. Dette gjøres åpenbart i et forsøk på å sette Frp i en bås som ikke har rot i virkeligheten, skriver Frp-lederen.

Jensen mener dette ikke er første gang Støre har forsøkt å drive en svertekampanje mot Frp.

GODT FORLIKTE: Før partilederdebatten under Arendalsuka tidligere denne måneden, var tonen hjertelig mellom Frp-leder Siv Jensen og Ap-leder Jonas Gahr Støre. Støre røpet neppe da hva som kom i boka. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GODT FORLIKTE: Før partilederdebatten under Arendalsuka tidligere denne måneden, var tonen hjertelig mellom Frp-leder Siv Jensen og Ap-leder Jonas Gahr Støre. Støre røpet neppe da hva som kom i boka. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg oppfordrer Støre til å bruke tiden sin på egen politikk, slik at velgerne og folk flest får vite hva han egentlig mener. Vi vet ikke om han vil la oljeressurser ligge under bakken som setter tusenvis av arbeidsplasser i fare. Vi vet ikke om han vil gjeninnføre arveavgiften, eller om han vil redusere antall uttransporteringer av kriminelle utlendinger.

- Stengte møterom på Youngstorget Frp-lederen har en annen oppfatning av hva populisme er, enn Ap-leder Støre.

- Arbeiderpartiet ønsker tydeligvis ikke å lytte til hva folk mener. Frp derimot er stolt av at vi snakker med folk og ikke til folk, og videreutvikler politikken vår i møte med mennesker, og ikke på stengte møterom på Youngstorget. Støre kan kalle dette populisme, men jeg kaller det å ta vanlig folk på alvor.

LES OGSÅ: - 22. juli én av årsakene til at Ap tapte valget

- Det at Arbeiderpartiets nye leder fortsetter en svertekampanje, som både Helga Pedersen, Martin Kolberg og andre i Arbeiderpartiet har drevet med i lang tid, får være hans sak. Frp er mest opptatt av å redusere helsekøene, styrke veibygging, foreta nødvendige innstramminger i asyl- og innvandringspolitikken, samtidig som vi skal redusere byråkratiet og gjøre hverdagen enklere for folk flest. Så får Støre drive på med sitt, skriver Jensen som svar på bok-angrepene fra Støre.

«I BEVEGELSE» Ap-leder Jonas Gahr Støre presenterer sin nye bok samme med medforfatter Jonas bals. Foto : Bjørn Langsem
«I BEVEGELSE» Ap-leder Jonas Gahr Støre presenterer sin nye bok samme med medforfatter Jonas bals. Foto : Bjørn Langsem Vis mer