Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre kåret til «årets tåkeprater» etter uklart Dalai Lama-svar

- Overrasket over at han ikke har vunnet før, sier Hans Geelmuyden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ap-lederen har vært nominert også tidligere, men dette er første gang han har vunnet kåringen, som kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese arrangerer for tredje gang i år.

Sitatet som sikret seieren, ble avgitt i et intervju med Dagens Næringsliv i mai i fjor. Da svarte Støre nemlig følgende, på spørsmål om hvorvidt han syntes Norge burde ta imot Dalai Lama eller ikke:

«Det er hypotetisk. Hvis jeg blir statsminister, skal jeg tenke gjennom det. Jeg vet at rundt slike spørsmål er det så mange spørsmål en regjering må ta stilling til og vurdere. Det er ikke noen automatikk i at man må gjøre det. Svaret kan være ja og svaret kan være nei.»

Det tvetydige sitatet ble kåret til månedens tåkeprat av Geelmuyden Kiese den gang, og har nå vunnet 34 prosent av stemmene i en avstemning blant månedsvinnerne for i fjor. Det skriver Kampanje, som først omtalte Tåkeprat-prisen.

Kåringen belønner utsagn der meningsinnoldet er svakt, upresist eller uforståelig.

- Jeg er overrasket over at han ikke har vunnet den tidligere, han har vært nominert hvert år siden 2013. Vi oppfatter at tåkeprat er farlig for demokratiet, og Gahr Støre snakker som en embetsmann - alltid med forbehold. Til slutt skjønner vi verken hva han eller partiet mener, sier Hans Geelmuyden til Kampanje.

LES OGSÅ: Quiz: Hva mente Støre?

Støre vinner kåringen like foran nesa på Frps Per Sandberg og Anders Magnus i NRK - begge for sitater om mulla Krekar.

I tillegg vinner amerikanske Curt Rice, ny rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus fra 2015, tittelen «Årets tåkelur» for å ha uttalt seg i klartekst til Aftenposten i august i fjor:

«Fedre som er hjemme fra jobb med sykt barn får applaus for å «stille opp». Det får ikke mødre. Sånn er det bare.», sa han da.

- Vi liker å tro at vi er så fordømt likestilte, så er vi ikke det. Så kommer en amerikanere og pirker oss midt i øyet. Jeg synes det var godt sett, sier Geelmuyden til Kampanje.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media