Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre klar for å kaste regjeringen: - Vi stemmer for mistillitsforslaget

Jonas Gahr Støre gjør det klart at et flertall i Stortinget ikke har tillit til justisminister Sylvi Listhaug (Frp).

STEMMER FOR MISTILLIT: Ap-leder Jonas Gahr Støre møter pressen etter KrFs uttalelse om mistillit til Listhaug. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): KrFs landsstyre har ikke tillit til Sylvi Listhaug.

Det er klart etter partiet i dag avholdt et ekstraordinært landsstyremøte og bekreftet av partileder Knut Arild Hareide etter møtet. Det betyr at et flertall på Stortinget ikke har tillit til justisministeren.

UTTALTE SEG: Jonas Gahr Støre gjorde det i ettermiddag klart at Arbeiderpartiet stemmer for mistillit mot justisminister Sylvi Listhaug (Frp) i morgen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UTTALTE SEG: Jonas Gahr Støre gjorde det i ettermiddag klart at Arbeiderpartiet stemmer for mistillit mot justisminister Sylvi Listhaug (Frp) i morgen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Et flertall har ikke tillit til justisministeren. Det kan justisminister og statsministeren gjøre noe med. Vi vil stemme for mistillitsforslaget som kommer til votering i morgen, sier Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre etter at KrFs landsstyremøte var over.

- Opp til Solberg

Dermed er Ap-lederen klar på at han er klar til å kaste statsminister Erna Solberg. Hun har indikert at regjeringen vil stille kabinettsspørsmål om Stortinget fremmer mistillit mot Listhaug.

- Samtlige opposisjonspartier har ikke tillit, det bør statsministeren og justisministeren merke seg. Vi stemmer for mistillit og vil som ansvarlig parti ta ansvar for situasjonen som oppstår etter det, sier Ap-lederen.

- En statsråd som ikke har tillit burde ikke være statsråd, sier han.

Det er nå opp til Erna Solberg om hun vil kvitte seg med Listhaug eller stille kabinettsspørsmål i morgen og dermed risikere å miste regjeringsmakten.

- Hvilke konklusjoner Erna Solberg trekker av vårt mistillitsforslag er opp til henne, sier Støre mandag ettermiddag.

Arbeiderpartiet gjorde det i forrige uke klart at de ikke har tillit til Listhaug.

KrF avgjør

Dersom KrF stemmer for Rødts mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug i morgen, er Listhaug ferdig som justisminister.

IKKE TILLIT: Krf har hatt møter om mistillitsforslaget. Landsstyret har ikke tillit til Sylvi Listhaug. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Statsminister Erna Solberg har i forkant av møtene varslet KrF-leder Knut Arild Hareide om at hele regjeringen vil gå av dersom KrF stiller seg bak forslaget sammen med resten av opposisjonen.

Kilder nær KrF har fortalte Dagbladet at de ikke tror KrF er villig til å felle regjeringen over Sylvi Listhaug, men det kan altså skje i morgen.

- Av hensyn til landet må vi komme oss videre. Det er opp til Erna å redegjøre for konsekvensene. Det vil hun gjøre i Stortinget i morgen, er Siv Jensens korte kommentar til Dagbladet etter Hareides redegjørelse.

SV fornøyd

SVs partileder Audun Lysbakken er fornøyd med at landsstyret i KrF har sagt klart ifra at de ikke har tillit til justisminister Sylvi Listhaug (Frp).

- Det er bra at KrF har gjort det klart at de, i likhet med SV og de andre opposisjonspartiene, ikke har tillit til justisminister Sylvi Listhaug, sier Lysbakken.

Han presiserer at dette for SV handler om at de ikke har tillit til en statsråd som bidrar til å nøre opp under konspirasjonsteorier og hatefulle ytringer.

- Det blir nå opp til Høyre og Venstre om de i morgen velger å slå ring om Sylvi Listhaug og Frp, sier Lysbakken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!