Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre kommer dårligst ut på meningsmåling om flyktninghåndtering

Ap-leder Jonas Gahr Støre kommer dårligst ut i en fersk meningsmåling om utvalgte politikeres håndtering av flyktningkrisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en undersøkelse InFact har gjennomført for VG kommer det fram at bare 8,6 prosent mener Støre har håndtert krisen svært godt. 12 prosent mener han har håndtert den godt.

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har på sin side størst andel tilhengere, og hele 22,7 prosent svarer at hun har taklet krisen svært godt. Samtidig mener hele 46 prosent at hun har håndtert krisen dårlig eller svært dårlig.

Også statsminister Erna Solberg (H) og utenriksminister Børge Brende (H) har flere tilhengere enn Støre i flyktningspørsmålet, med henholdsvis 15,8 og 12,1 prosent som svarer at håndteringen har vært svært god.

På InFacts snittscore, som viser det totale utfallet av undersøkelsen, kommer også Støre dårligst ut med 2,60. Solbergs score er høyest, 2,99, etterfulgt av Brendes 2,96. Listhaug lander på 2,73 og regjeringen totalt på 2,77.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram