Støre krever umiddelbar våpenhvile på Gazastripen

Taler for FNs sikkerhetsråd.

I FNs SIKKERHETSRÅD I DAG: Utenriksminister Jonas Gahr Støre og Mona Juul i samtale med palestinernes president Mahmod Abbas i sikkerhetsrådssalen i FN i New York tirsdag kveld. nå krever den norske utenriksministeren umiddelbar våpenhvile på Gaza. Foto: Siri Gjørtz / UD / SCANPIX
I FNs SIKKERHETSRÅD I DAG: Utenriksminister Jonas Gahr Støre og Mona Juul i samtale med palestinernes president Mahmod Abbas i sikkerhetsrådssalen i FN i New York tirsdag kveld. nå krever den norske utenriksministeren umiddelbar våpenhvile på Gaza. Foto: Siri Gjørtz / UD / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) krever umiddelbar stans i kamphandlingene på Gazastripen og sier Israel må rette seg etter en resolusjon fra FNs sikkerhetsråd.

Krever våpenhvile

FNs sikkerhetsråd arbeider nå med et utkast til resolusjon om krigshandlingene på Gazastripen. Utenriksminister Jonas Gahr Støre kom tirsdag til New York for å holde et innlegg for Sikkerhetsrådet, og med seg i bagasjen hadde han to budskap.

- Jeg slutter meg til kravet om våpenhvile. Deretter må en politisk prosess ta opp problemene som må løses, som beleiring av Gaza og rakettutskytning, sa Støre til NTB i FN-hovedkvarteret i New York.

Men utenriksministeren snakket tirsdag også til Sikkerhetsrådet som leder for giverlandsgruppen for palestinerne (AHLC).

- Gaza var allerede før denne krigen et katastrofeområde. Og nå har vi hatt dager med bombardement og bakkekamper som vi vet etterlater seg enorme ødeleggelser. Jeg vil at man ser det tradisjonelle giverlandsarbeidet og det som må bli et krafttak på Gazastripen i sammenheng, sier Støre.

- Uakseptabelt

I innlegget sa Støre at han har store problemer med å forklare det norske folk hvorfor Sikkerhetsrådet ikke blir enige om en FN-resolusjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer