Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Store kutt i SAS

Avisa Expressen melder at minst 3500 kan miste jobben i SAS. Styret i SAS og fagforeningene satt i krisemøter i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS kutter 3500 arbeidsplasser

Resultatet av gårsdagens krisemøter blir lagt fram i formiddag. Ifølge avisa Expressen risikerer rundt 3500 SAS-ansatte å miste jobben. Selskapet gjennomførte omfattende kutt i september, men når selskapets regnskapstall legges fram i dag ventes det nye store kutt i stab og flytilbud.

Analytikere regner med at årets overskudd skrumper til 138 millioner kroner mot 2,8 milliarder kroner i fjor.

Også konsernsjef Jørgen Lindegaard varsler enda strammere tider, hvis man leser mellom linjene. I SAS-magasinet Inside skrev han i gårsdagens leder: «Vi kan ikke bare sitte stille i båten og vente til det går over. Båten lekker og vi må øse, og raskt finne en fast grunn å stå på.»

Da Dagbladet.no forsøkte å få kommentarer til nedskjæringsryktene i går sa pressetalskvinne Siv Mesingseth at hun ikke kunne utelukke ytterligere kutt i selskapet.

Det er foreløpig uklart hvor det skal kuttes, men Dagbladet.no er tilstede i Stockholm og følger selskapets orientering i formiddag.

KUTTIST: SAS-sjef Jørgen Lindegaard vil i dag offentliggjøre store kutt i flytilbud og stab.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart