Støre langer ut mot Listhaug etter terrorist-utspill

Ap-leder Jonas Gahr Støre langer ut mot justisminister Sylvi Listhaug (Frp) etter fredagens terrorist-utspill. Listhaug svarer at Ap er velkommen til å snu.

TERRORISTER: Justisminister Sylvi Listhaugs utspill om terrorister og Arbeiderpartiet fredag. Foto: Skjermdump/Facebook
TERRORISTER: Justisminister Sylvi Listhaugs utspill om terrorister og Arbeiderpartiet fredag. Foto: Skjermdump/Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er opprørende. Og veldig trist. Landets justisminister poster dette innlegget som får stå time etter time uten at landets statsminister sier et ord, skriver Støre på Facebook.

Torsdag sa stortingsflertallet nei til forslaget fra Frp og Høyre om at Justisdepartementet skulle kunne frata norske fremmedkrigere passet uten at det avgjøres i en domstol.

Fredag morgen delte Listhaug et bilde på Facebook av flere soldater med tildekkede ansikter, med teksten: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del».​

Kommentarfeltene

Støre mener både statsminister Erna Solberg (H) og Listhaug gjør seg alvorlige og verdige når de advarer mot netthets og krenkende ytringer. Det mener han betyr lite når Listhaug og hennes Frp-kolleger «spinner i vei på denne måten».

- Ta en titt i kommentarfeltet til Listhaug. Hun vet hva hun gjør, skriver han videre.

Støre ønsker nå å få Solberg, kulturminister Trine Skei Grande (V) og Listhaugs statssekretær Sveinung Rotevatn (V) på banen.

- Enten står Erna Solberg bak Listhaugs utspill. Eller så synes hun det er greit med en privatpraktiserende justisminister. Begge deler er uakseptabelt, skriver partilederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer