Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-lederen lover å stanse Sanners reform

Støre lover å stanse kommunereformen

Dersom han vinner valget.

UT MOT SANNER: Ap-leder Jonas Gahr Støre vil definere sin egen kommunereform. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UT MOT SANNER: Ap-leder Jonas Gahr Støre vil definere sin egen kommunereform. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom Ap vinner valget om et år, lover partileder Jonas Gahr Støre å stoppe regjeringens kommunereform.

- Vi skal definere vår egen, forklarer Støre.

«Sanner, din reform er over med dine dager», sier Støre til Klassekampen etter at han talte til Arbeiderpartiets landsstyremøte tirsdag.

Dersom det blir et maktskifte etter valget i 2017, vil Ap-lederen stoppe den reformen kommunalminister Jan Tore Sanner (H) jobber for. Samtidig sa Støre i sommer at partiet hans er for en kommunereform. Bare ikke den hans politiske motstander legger opp til.

- Det å ha en løpende diskusjon med andre virkemidler, med en annen holdning og med et annet samspill med kommuner og regioner i Norge, det kommer Ap til å ta med seg inn i neste periode og i perioden etter. Endringen i struktur for å sikre bedre tjenester og godt demokrati stopper ikke, den går ikke ut på dato, sier Støre.

Ap-lederen sier han ikke sporer noen «tvangsnerve» i partiets landsmøte og holder fast på en frivillighetslinje overfor kommunene.

- Jeg mener det er en klok og riktig linje. Men en frivillighetslinje kan også være støttet av insentiver og økonomiske oppfordringer til å finne gode løsninger, fastholder han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media