Støre lover et tydeligere Ap: - Ernas regjering bygger på utilstrekkeligheter og feil

Ap-lederen slakter regjeringsplattformen. - Situasjonen på Stortinget har endret seg, sier han og plasserer Ap trygt på venstresida.

FRAM - IKKE TIL VENSTRE: Jonas Gahr Støre sier Ap hører hjemme på venstresida, men avviser at partiet skal lenger mot venstre nå som KrF-døra er lukket. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FRAM - IKKE TIL VENSTRE: Jonas Gahr Støre sier Ap hører hjemme på venstresida, men avviser at partiet skal lenger mot venstre nå som KrF-døra er lukket. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HELSINKI (Dagbladet): Regjeringserklæringen til den utvidede Solberg-regjeringen skal opp til debatt i Stortinget på onsdag.

Jonas Gahr Støre ser en politisk plattform full av utilstrekkeligheter og feil.

- På arbeidsliv, klima og bioteknologi er regjeringsplattformen ikke god nok. Og så velger regjeringen regelrett feil løsninger i skattepolitikken og i næringspolitikken. Det er også et for lite løft til de eldre og for svak økning i kvaliteten i tilbudet til barn, sier han til Dagbladet.

Fremad, kamerater

Ap-lederen er i Helsinki for å møte nordiske kamerater i SAMAK, arbeiderbevegelsens nordiske samarbeidskomité.

Like bak ham eskorterer livvakter en smørblid Stefan Löfven til nærmeste kaffekanne. Den ferske svenske statsministeren stanser brått og vinker til Mette Fredriksen, leder for Socialdemokratene i Danmark.

Støre kan møte sine nordiske kolleger med norsk medvind i seilene: På Dagbladets ferske måling er Ap og SV alene større enn de fire regjeringspartiene.

Arbeidsfolk

Og Ap-lederen sier regjeringspartiene på onsdag kommer til å merke at Ap har store problemer med det svake vernet han mener arbeidslivet gis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer