I dag er det 11 år siden terrorangrepet på regjeringskvartalet i Oslo og AUFs sommerleir på Utøya.
- Vi lytter til det støttegruppa spiller inn. At de påpeker at folk ikke får hjelp, det kan vi ikke leve med. Sånn kan vi ikke ha det. Det er et tiltak vi skal vurdere. Jeg vet at helsedepartementet skal se på en slik modell, sier statsminister Jonas Gahr Støre på nyhetsmorgen på NRK.
Frykter dårlig oppfølging
Støttegruppa etter angrepene 22. juli 2011 har ved flere anledninger uttalt at oppfølgingen i etterkant har vært for dårlig. Nå reagerer de på at den samme modellen blir brukt for de som ble berørt av pride-angrepet 25. juni.
Etter 22. juli ble det benyttet en todelt modell. De som ble rammet av terrorangrepet på Utøya ble møtt av en proaktiv kommunemodell, mens de som ble rammet på arbeidsplassen sin i regjerinkskvartalet ble møtt med en proaktiv virksomhetsmodell gjennom bedriftshelsetjenesten, ifølge helsedirketoratet.
Faglige anbefalinger i tilknytning til kommunemodellen var at kommunene aktivt ksulle etablere kontakt. Bedriftsmodellen gikk ut på at arbeidsgiver skulle ta hovedansvaret for støtte og oppfølging av ansatte i regjeringskvartalet .
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger