Elleve år siden 22. juli

Støre med beskjed til norske muslimer

Jonas Gahr Støre sier at holdningene fra terroren 22. juli fortsatt lever. I sin tale i regjeringskvartalet ba han muslimer snakke ut mot ekstremisme etter skytingen mot utestedene Per på hjørnet og London Pub 25. juni.

MINNEMARKERING: Statsminister i Norge Jonas Gahr Støre henvendte seg til muslimer i Norge under minnemarkeringen til 22.juli-angrepene. Video: Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det 11 år siden terrorangrepet på regjeringskvartalet i Oslo og AUFs sommerleir på Utøya.

- Vi lytter til det støttegruppa spiller inn. At de påpeker at folk ikke får hjelp, det kan vi ikke leve med. Sånn kan vi ikke ha det. Det er et tiltak vi skal vurdere. Jeg vet at helsedepartementet skal se på en slik modell, sier statsminister Jonas Gahr Støre på nyhetsmorgen på NRK.

Frykter dårlig oppfølging

Støttegruppa etter angrepene 22. juli 2011 har ved flere anledninger uttalt at oppfølgingen i etterkant har vært for dårlig. Nå reagerer de på at den samme modellen blir brukt for de som ble berørt av pride-angrepet 25. juni.

Etter 22. juli ble det benyttet en todelt modell. De som ble rammet av terrorangrepet på Utøya ble møtt av en proaktiv kommunemodell, mens de som ble rammet på arbeidsplassen sin i regjerinkskvartalet ble møtt med en proaktiv virksomhetsmodell gjennom bedriftshelsetjenesten, ifølge helsedirketoratet.

Faglige anbefalinger i tilknytning til kommunemodellen var at kommunene aktivt ksulle etablere kontakt. Bedriftsmodellen gikk ut på at arbeidsgiver skulle ta hovedansvaret for støtte og oppfølging av ansatte i regjeringskvartalet .

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer