Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Store mengder vin gikk tapt i Chile-skjelv

Rundt 125 millioner liter vin gikk trolig tapt under det kraftige jordskjelvet i Chile sist helg.

TAPER EKSPORTINNTEKTER: En mann står ved siden av vintønner ved vinlageret til Santa Rita i Santiago, Wednesday. Nå kan gjenoppbygningen av landet bli ekstra hard, etter at store mengder av landets mest berømte eksportprodukt ble ødelagt under skjelvet. Foto: Jorge Sanchez/AP
TAPER EKSPORTINNTEKTER: En mann står ved siden av vintønner ved vinlageret til Santa Rita i Santiago, Wednesday. Nå kan gjenoppbygningen av landet bli ekstra hard, etter at store mengder av landets mest berømte eksportprodukt ble ødelagt under skjelvet. Foto: Jorge Sanchez/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

New York (NTB-Reuters): Rundt 125 millioner liter vin gikk trolig tapt under det kraftige jordskjelvet i Chile sist helg.

Chilenske vinprodusenter anslår at de mistet 12 prosent av 2009-årgangen under skjelvet, som fikk store ståltanker til å velte, eikefat til å springe lekk og mengder av flasker til å knuse.

De største tapene var det vinprodusentene i de tre dalførene Colchagua, Curico og Maule som opplevde, forteller Alfredo Bartholomaus, som representerer flere av de chilenske vinprodusentene i USA.

Vin er en av Chiles største eksportvarer, og 70 prosent av landets vingårder ligger nær området der lørdagens jordskjelv hadde sitt episenter.

Innhøstingen av hvite vindruer begynner vanligvis i slutten av februar, og var så vidt kommet i gang hos noen av produsentene i området. Etter skjelvet har det vært full stopp.

Chiles største vinprodusent Concha y Toro har kunngjort produksjonsstans i minst en uke, men selskapet håper i likhet med andre produsenter å komme i gang igjen med det første.

Først i løpet av en måned eller to vil de chilenske vinprodusentene ha skaffet seg full oversikt over hvilke følger jordskjelvet får for årets produksjon, sier Bartholomaus.

- Det er nok fat i omløp og ståltankene kan repareres, forsikrer han.


(NTB)

BERØMT: Chile er berømt for sin vin. Her sjekker chileneren German Layon vinranker med Cavernet Sauvignon sør for Santiago i 2005. MARTIN BERNETTI/AFP
BERØMT: Chile er berømt for sin vin. Her sjekker chileneren German Layon vinranker med Cavernet Sauvignon sør for Santiago i 2005. MARTIN BERNETTI/AFP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!