Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre minnet nazi-ofrene

Møter fire israelske regjeringsmedlemmer - og Palestinas president i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Utenriksminister Jonas Gahr Støre har i formiddag allerede møtt to israelske regjeringsmedlemmer i tillegg til det oppsatte programmet for lynvisitten i Midt-Østen.

Støre startet de politiske samtalene i dag med sikkerhetsminister for innenrikssaker, Avi Dichter, og gikk i neste møte klokka 13 lokal tid (12 norsk) med justisminister Haim Ramon.

Møtene med sikkerhetsministeren og justistministeren sto ikke på planen fra start. Disse møtene har kommet i stand på svært kort varsel, får Dagbladet.no opplyst ved den norske ambassaden i Israel.

Den kontroversielle, tidligere kommandosoldaten Avi Dichter ble utnevnt til sikkerhetsminister i forrige uke. Han regnes som en av arkitektene bak muren i de palestinske områdene og likvidasjonsplanene mot den palestinske statsministeren Ismail Hanieyeh.

Den evige flamme

Den norske utenriksministeren og hans følge landet på Ben Gurion-flyplassen seint i går kveld, og innledet turboturen til Israel og de palestinske områdene med et besøk i Holocaust-museet i Jerusalem i morges. Der minnet Støre de seks millionene jødiske ofrene fra annen verdenskrig ved minnesmerket Den evige flamme.

Støre møter sin israelske kollega Tzipi Livni til lunsj og har samtaler med forsvarsminister Amir Peretz klokka 17 lokal tid (16 norsk).

Møter Abbas i kveld

 NAZI-OFRE  Utenriksminister Jonas Gahr Støre studerer utstillingen med jødiske krigsofre i Holocaust-museet i Jerusalem i morges. Foto: Scanpix/EPA.
NAZI-OFRE Utenriksminister Jonas Gahr Støre studerer utstillingen med jødiske krigsofre i Holocaust-museet i Jerusalem i morges. Foto: Scanpix/EPA. Vis mer

Dermed møter Jonas Gahr Støre fire fremtredende israelske regjeringsmedlemmer før han reiser til det palestinske området via sjekkpunktet Beitunia, og møter den palestinske presidenten Mahmoud Abbas allerede 19 lokal tid (18 norsk).

Han har også møte med en gruppe palestinske opposisjonspolitikere og akademikere på møteplanen før dagen renner ut, men ingen kontakt med Hamas.

Det har vært skarp regi i møteprogrammet for ikke å innlemme Hamas-representanter i lynvisitten.

DEN EVEIGE FLAMME Utenriksminister Jonas Gahr Støre ved minnesmerket i Holocaust-senteret i Jerusalem i morges over de seks millionene jøder som ble drept under annen verdenskrig.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 874026788


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media