Skattelistene for 2019:

Støre mistet åtte millioner

Frp's Sivert Bjørnstad er igjen Stortingets rikeste person, med en formue på 70 millioner kroner. Jonas Gahr Støre gikk åtte millioner i minus i fjor, mens Jan Bøhler og Michael Tetzschner gjør det skarpt.

SE NÅ: Siste nytt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor var Ap-leder Jonas Gahr Støre ikke lenger Stortingets rikeste person.

Arbeiderpartiets leder har valgt å sette hele formuen kroner i banken for å unngå oppmerksomhet rundt den ved valget neste år. Det har også medført en betydelig reduksjon i formue. Støre er god for 53 millioner, åtte millioner mindre enn i fjor.

Frp's Sivert Bjørnstads er dermed Løvebakkens rikeste i år igjen, med en formue på 70 millioner. Inntekten var heller ikke verst: Bjørnstads stortingslønn lå i 2019 på 979 000 kroner.

Frp-eren er sønn av Karl Ove Bjørnstad (74) som har gjort det stort innen eiendom i Trondheim.

Se inntekt, skatt og formue for hele Stortinget i tabellen nederst i saken!

- Formuen min stammer i år som i fjor fra familiebedriften vår i Trondheim, hvor jeg er en av eierne. Denne formuen er investert i maskiner, utstyr, bygninger og ikke minst 35 - 40 dyktige medarbeidere som bygger og forvalter eiendom i Trøndelag, sier Bjørnstad til Dagbladet.

Tredjeplassen på rikinglista innehar Michael Tetzschner (H) med en formue på 14 millioner kroner. Partifellene Liv Kari Eskeland og Elin Agdestein følger på plassene bak.

RIK: Sivert Bjørnstad i Frp har en formue på 73 millioner. Det er høyest på Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
RIK: Sivert Bjørnstad i Frp har en formue på 73 millioner. Det er høyest på Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Tidligere år er det Nikolai Astrup (H), som har toppet listen over Stortingets rikeste. Men da Astrup gikk over i regjering, overtok Støre rikingtoppen i noen år.

Astrup er fortsatt den rikeste i norsk politikk.

Sjuendeplassen på lista er et kjent fjes: Senterpartiets nye mann Jan Bøhler, med en formue nærmere fem millioner kroner.

Ap-politikeren med nest høyest formue er Trond Giske, ifølge skattelistene for 2019. Giske har 3,7 millioner i formue. Stortingets rikeste sosialist er Lars Haltbrekken (SV). Haltbrekken har lang fortstid fra miljøbevegelsen og har en formue på 1,4 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer