Store mørketall om overgrep mot eldre

Overgrep mot eldre et vanlig, men skjult problem. De eldre har høy terskel for å melde i fra.

IKKE ENKELT TILFELLE: Vern for eldre er ikke sjokkert over overgrep mot eldre. Denne uka ble det kjent at en 49-åring har forgrepet seg seksuelt på flere eldre i Stavanger. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
IKKE ENKELT TILFELLE: Vern for eldre er ikke sjokkert over overgrep mot eldre. Denne uka ble det kjent at en 49-åring har forgrepet seg seksuelt på flere eldre i Stavanger. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er ikke overrasket over eldre-overgrep. Her er det store mørketall, sier Synøve Minde ved Verrn for Eldre til Dagbladet.  

Mandag ble det kjent at en 49-åring i Stavanger er pågrepet for å ha forgrepet seg på flere eldre.  Han er mistenkt for seksuelle overgrep mot et titalls personer av begge kjønn i alderen mellom 80 og 90 år.  

Politiet i Stavanger forteller i dag at de har fått inn flere tips i saken, og at mannen skal ha forgrepet seg på én eller flere beboere ved en institusjon i Klepp kommune, i tillegg skal det ha blitt begått et forhold i Time kommune, melder Stavanger Aftenblad. 

- Det er ikke et enkeltstående tilfelle, overgrep mot eldre skjer over alt, sier Minde.  

Hun sier imidlertid at de sjeldent hører om overgrep av seksuell karakter, men får henvendelser om andre typer overgrep: 

- Det kan være fysisk, psykisk, økonomisk og strukturelle overgrep, eller situasjoner der liv og helse ikke blir ivaretatt, sier Minde.  

10 prosent rapporterer overgrep Ifølge Minde er overgrep mot eldre et vanlig, men skjult problem, både i det private liv og på institusjoner.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer