Store mørketall om voldtatte menn

Bare fem prosent av dem som henvender seg til voldtektsmottaket ved Oslo legevakt, er menn.

VOLDTEKT:  Oslo legevakt har eget overgreptmottak, hver dag kommer det noen som er blitt utsatt for overgrep, fem prosent er menn Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VOLDTEKT: Oslo legevakt har eget overgreptmottak, hver dag kommer det noen som er blitt utsatt for overgrep, fem prosent er menn Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et leserinnlegg fortalte en 19 år gammel gutt om hvordan han bel misbrukt av to unge kvinner, og at han senere ble ledd ut da han fortalte venner om det. Gutten har senere ikke maktet å ha sex med noen.

Ved Oslo legevakt kommer det hver dag noen som har vært utsatt for seksuelle overgrep, også menn noen ganger, skriver Aftenposten.

- Vi regner med at det er store mørketall båe blant kvinner og menn, men vi tror at mørketallene kan være høyere blant menn. Overgrep mot menn er forbundet med mye skam og frykt for hva andre vil si, sier overlege Eline Thorleifsson ved overgrepsmottaket.

Hun ser med bekymring på mørketallene og sier at de er noe de snakker om. Hun gjør det klart at det er viktig at alle som har behov for og ønsker hjelp, får oppfølging.

Hun sier at vanlige reaksjoner kan være selvbebreidelse, søvnproblemer, mareritt, sinne, konsentrasjonsproblemer og tristhet. De ser at det blant gutter og menn er noen som vegrer seg for å ta imot hjelp og heller bare vil glemme.

(NTB)