Støre møter Islamsk råd

- Vi tar truslene mot nordmenn på største alvor, sier utenriksministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag innkalte utenriksminister Jonas Gahr Støre til pressekonferanse 14.30 for å orientere om situasjonen.

Fremdeles skaper Muhammed-karikaturene, som ble publisert i danske Jyllands-Posten og norske Magazinet, voldsomme reaksjoner.

- Vi tar avstand fra all bruk av vold, det gjør også de aller fleste politiske og religiøse lederne i Norge og utlandet. I en situasjon som dette er det ofte de ekstreme gruppene på begge sider som får dominere overskriftene, sier Støre.

Stenger for henvendelser

Tidligere i dag har Utenriksdepartementet (UD) stengt det norske representasjonskontoret i Al-Ram, som ligger mellom Jerusalem og Ramallah på Vestbredden, for publikumshenvendelser.

Beslutningen kom etter at to væpnede palestinske grupper truet med å angripe norske diplomater, forteller Rune Njåstad i UD til Dagbladet.no.

- Vi tar nordmennes og våre ansattes sikkerhet på største alvor. Reiserådet til nordmenn er at de ikke børe reise til Gaza og Vestbredden, sa utenriksministeren på pressekonferansen.  

Kontoret vil være bemannet selv om publikum ikke kan henvende seg der. Det er 23 ansatte på kontoret, deriblant 9 diplomater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.