REGN OG REGN: Flere steder på Østlandet skaper regn og vannmasser store problemer i trafikken onsdag morgen: Foto:NTB Scanpix
REGN OG REGN: Flere steder på Østlandet skaper regn og vannmasser store problemer i trafikken onsdag morgen: Foto:NTB ScanpixVis mer

Store nedbørsmengder i natt og politiet advarer: - Kjør forsiktig!

Flere veier sperret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På flere steder på Østlandet skaper regn og vannmasser store problemer i trafikken onsdag morgen:

- Det begynner å bli store problemer, spesielt hvis det fortsetter å regne, sier operasjonsleder Per Arne Amundsen i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

- Det er en vei i Tønsberg og en i Sandefjord som er sperret av. Det er ingen hovedfartsårer, men vi håper det ikke kommer mye mer vann nå, sier operasjonslederen.

Brannvesenet i Vestfolk opplyser om at flom og oversvømmelse har ført til stengte veier ved Tenvik, på strekningen Stangeby - Tenvik, strekningen Egestad - Husbøy, og at Slagendalen bomstasjon er stengt på grunn av flom.

Advarer Også i Buskerud er det problemer:

- Vikersund sentrum: veien ved jernbaneundergangen fullstendig oversvømt. Helsperring av vei. Patrulje på stedet, ytterligere ressurser varsles, skriver Nordre Buskerud politidistrikt på Twitter.

Politiet i Østfold advarer:

- Mye vann i veien på Fv 282 mellom Våler og Råde. Kjør forsiktig! skriver politiet på Twitter.

Store mengder Alle fylker fra Hedmark og sørover til Vest-Agder i vest får vannmengder som klart overstiger regnværet over Østlandet i begynnelsen av september, skrev Dagbladet i går.

Folk på Østlandet og Sørlandet må stålsette seg for unormalt kraftig nedbør, kraftige vindkast og flomfare de neste to dagene.
 
Både Meteorologisk institutt og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendte ut obs-varsel i forkant av de neste dagene.

Det ventes mye nedbør og kraftige vindkast i Agder, Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus.

I Agder, Telemark og Buskerud kan det komme 40-50 millimeter nedbør i løpet av 24 timer, samt lokalt kraftige vindkast.

I utsatte steder og i fjellet kan det komme til å blåse 22 meter i sekundet fra nordøst.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram