Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Store nedbørsmengder på Østlandet

Regn- og tordenbyger har herjet på Østlandet natt til tirsdag.

NEDBØR:  Restene av Bertha vil fortsatt kunne gi mye nedbør i Agder på tirsdag, mens Østfold og Vestfold også kan også få det vått, melder Meteorologisk institutt. Det ble i går utstedt flomvarsel for Rogaland, Vest-Agder og Aust-Agder. Foto: Meteorologisk institutt.
NEDBØR: Restene av Bertha vil fortsatt kunne gi mye nedbør i Agder på tirsdag, mens Østfold og Vestfold også kan også få det vått, melder Meteorologisk institutt. Det ble i går utstedt flomvarsel for Rogaland, Vest-Agder og Aust-Agder. Foto: Meteorologisk institutt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regnvær og tordenbyger har herjet på Østlandet natt til tirsdag.

- Det har vært en hektisk natt. Det har vært mye nedbør i Sandefjord, Nøtterøy og Tønsberg, og vi har tømt en del kjeller for vann. Enkelte steder var det en meter vann som sto og trykket mot dørene, sier vaktleder Glenn Espen Kustner ved Vestviken brannvesen til Dagbladet.

Det har også vært en rekke feilmeldinger på brannsentraler som følge av lynnedslag.

- Det har vært en tre-fire branntilløp i stikkontakter og elektrisk utstyr, sier Kustner.

Det har vært varslet store nedbørsmengder i sør. Metorologisk institutt meldte i går at restene av den tropiske orkanen «Bertha» ville kunne gi mye nedbør i Agder, Østfold og Vestfold i dag.

Alarmsentralen Brann Øst melder om at det har vært kraftig tordenvær i distriktet.

- Vi har ikke hatt noen store, alvorlig hendelser, men noen trafoer og sikringsskap har gått i tordenværet, opplyser vaktleder ved Alarmsentralen Brann Øst, Per Håkon Lauritzen, til Dagbladet.

Brannvesenet har rykket ut på hendelser i Rakkestad, Drøbak og Fredrikstad.

- Vi har kalt inn tre mann ekstra på vakt i natt, sier Lauritzen.

Restene av «Bertha» vil også kunne gi mye nedbør i løpet av dagen. Meterologisk institutt meldte i går at det var ventet et sted mellom 100 og 150 millimeter nedbør.

Det ble i går utstedt flomvarsel nivå 2 i Rogaland, Vest-Agder og Aust-Agder.

Les mer om aktsomhetsnivåene her.

Brannvesenet i Vest-Agder, Aust-Agder og i Sør-Rogaland opplyser til VG at de ikke har vært ute på noen værrelaterte oppdrag i natt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media