Store nedbørsmengder på vei

Kan komme opptil 80 millimeter regn visse steder.

Kraftig regn: Agderfylkene, Rogaland og Hordaland har størst sjanse for å bli truffet av de kraftige regnbygene. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
Kraftig regn: Agderfylkene, Rogaland og Hordaland har størst sjanse for å bli truffet av de kraftige regnbygene. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Sjekk været der du bor på db.no/vaer

(Dagbladet): I løpet av onsdag vil Sørlandet og Østlandet bli truffet av kraftige nedbørsmengder. Lavtrykket kommer krypende inn fra Nordsjøen og kan gi nedbørsmengder på 60 til 80 millimeter i løpet av de neste 24 timene.

- Det er særlig Agderfylkene, Rogaland og sørlige deler av Hordaland som vil bli mest påvirket. Disse fylkene vil også få en del pålandsvind, forklarer vakthavende meteorolog ved Storm, Ina Ynnestad Sulen.

Østlandet rammes Sulen kan fortelle at Østlandet heller ikke vil slippe unna regnbygene.

- Lavtrykket beveger seg så sakte ute i Nordsjøen at det baller på seg med nedbør. Dette gjør at Østlandet heller ikke slipper unna,  og vil få opp mot 30 til 40 millimeter nedbør det neste døgnet, sier hun.

Opphold i nord Midt-Norge og Nordland vil få en del spredte nedbørsmengder. Her vil ikke vind være en faktor. Troms og Finnmark vil få det beste været i morgen.

- De to nordligste fylkene vil stort sett få oppholdsvær. Det er også mulighet for sol, særlig i Finnmark. Ellers er temperaturene jevn for hele landet. Det vil bli litt mildere i nord, mens det er størst sjanse for høyere temperaturer i Møre og Romsdal og Nordland. Enkelte lokale steder vil vinden ha en fønende effekt, forteller Sulen.