Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bråket i Ap

Støre nekter for refs av Yssen

- Selvsagt at tillitsvalgte kan uttale seg i media, sier Jonas Gahr Støre.

AVVISER REPRIMANDE: Ap-leder Jonas Gahr Støre avviser at han har innkalt klubbleder Ingunn Yssen på teppet og gitt henne refs for at hun har uttalt seg til media om hvorvidt Trond Giske bør delta på stortingsgruppas sommerfest eller ikke. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
AVVISER REPRIMANDE: Ap-leder Jonas Gahr Støre avviser at han har innkalt klubbleder Ingunn Yssen på teppet og gitt henne refs for at hun har uttalt seg til media om hvorvidt Trond Giske bør delta på stortingsgruppas sommerfest eller ikke. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ap-leder Jonas Gahr Støre avviser at han har refset Ingunn Yssen for å ha uttalt seg til media.

- Det er selvsagt at tillitsvalgte har rett til å uttale seg, i alle naturlige sammenhenger. Det er en rett jeg aldri vil stille spørsmål ved, sier Støre til Dagbladet.

Dagens Næringsliv skrev i går at Ingunn Yssen, som er de ansatte i Aps stortingsgruppe, er sykmeldt etter å ha blitt refset for å ha uttalt seg kritisk om at Trond Giske får delta på stortingsgruppa sommerfest.

- Åpen dialog

Støre vil ikke kommentere samtalen med klubblederen, hvor bare de to var tilstede.

SYKMELDT: Ingunn Yssen ble sykmeldt etter et møte med Jonas Gahr Støre.
SYKMELDT: Ingunn Yssen ble sykmeldt etter et møte med Jonas Gahr Støre. Vis mer

- Jeg har en åpen dialog med ansatte og tillitsvalgte i vår stortingsgruppe. Jeg ønsker ikke å kommentere innholdet i den dialogen. Den er fortrolig og vil bli behandlet deretter, skriver han i en mail til Dagbladet.

Men Dagbladet er kjent med at Støre internt har avvist påstanden om at han har kalt noen «inn på teppet» eller gitt «refs».

Ifølge DN førte samtalen til at Yssen gikk til bedriftslegen og ble sykmeldt.

Yssen er tillitsvalgt for de ansatte i Arbeiderpartiets stortingsgruppe og har vært sentral i arbeidet for å sikre de ansatte et godt arbeidsmiljø etter varslingssakene i partiet.

Trond Giske trakk seg i vinter fra alle verv da partiet konkluderte med at han hadde brutt retningslinjene mot seksuell trakassering. Siden da er det vært et tema i Ap hvor raskt Giske skal komme tilbake i nye og synlige roller.

Ville utestenge Giske

Som Dagbladet skrev 10. mai, ble Giskes deltakelse på sommerfesten et tema på Aps sentralstyremøte 23. april. Der skal nestleder Hadia Tajik ha argumentert for at Giske ikke burde delta. Ap-lederen skal ifølge Dagbladets kilder ha vist til at varslingssakene mot Giske var avsluttet, og at det ikke var aktuelt med sosiale sanksjoner.

Etter dette uttalte Ingunn Yssen til VG at Giskes «nærvær på fester vil bety at flere ansatte i praksis er utestengt».

«Det er ikke greit all den tid sentralstyret har konkludert med at Giske har trakassert flere kvinner, noe han selv også har beklaget. Trond Giske kan jo selv hindre at situasjonen oppstår,» sa Yssen.

Konflikt

Ifølge Dagens Næringslivs kilder var det i forbindelse med en diskusjon om hvorvidt Giske skulle kunne delta på stortingsgruppas sommerfest neste uke, at det oppsto en konflikt mellom klubblederen og partilederen.

Flere kilder sier til Dagens Næringsliv at Yssen opplevde det påfølgende møtet med Støre som ubehagelig, og at hun deretter oppsøkte bedriftslegen på Stortinget som sykmeldte henne.

Dagbladet har onsdag ikke lykkes å få en kommentar fra Ingunn Yssen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!