Store norske kraftsalver

Nobel-direktør Geir Lundestad beskriver Oslo som byen knapt noen vil vedkjenne seg å komme fra i Kunnskapsforlagets nye Store norske leksikon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Samtidig mener Lundestad at nordlendingene er sytpeiser som alltid skylder på en eller annen «tosk» i hovedstaden. Til Dagbladet sier Lundestad at stolte bergensere reddes av humoren.

Artikkelen, om forholdet mellom distriktene og Oslo, kan neppe kalles fredsskapende. Det er i bind fire av Kunnskapsforlagets nye Store norske leksikon at Lundestad fyrer løs. Åtte av seksten bind kommer ut i 2005.

-  Ingen fra Oslo

-  Du finner nesten ikke et menneske som sier det er fra Oslo. Ute i verden bruker folk det minste påskudd for å fortelle at de ikke er det. Slik er det ikke med andre europeiske hovedsteder. Jeg har en kamerat som har bodd store deler av sitt liv i hovedstaden, og halvannet år i Sarpsborg. Gjett hvilket sted han hevder han er fra? sier Lundestad.

-  Du har Vålerenga-identiteten og vestkantidentiteten. Alle vil ikke identifisere seg med det.-  Vålerenga har sin klan, men den sokner nettopp til Vålerenga. Og se på hjemmekampene til Lyn. Det er der bortelagene får god oppslutning i hovedstaden.

Enorm stolthet

Det har derimot en by som Bergen, ifølge professoren:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer