Store ødeleggelser etter kraftig jordskjelv i Tyrkia og Hellas

Flere nordmenn opplevde jordskjelvet.

PANIKK: Like etter et jordskjelv som målte en styrke på 6,7. Nordmenn forsøker å finne vennene sine, og samler seg utenfor bygninger i gatene. Video: Mats Jacobsen / Tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du tips eller bilder? Send til 2400@dagbladet.no eller ring 2400 1000

(Dagbladet): To personer er bekreftet døde etter at et jordskjelv med styrke på 6,7 ble registrert utenfor Hellas og Tyrkia, ifølge nyhetsbyrået AP og The Guardian.

Rundt 120 personer ble skadet på den greske øya Kos. I Tyrkia ble nærmere 360 mennesker skadet i jordskjelvet, opplyser landets helseminister

Ifølge helseministeren er ingen av dem alvorlig skadd. Utenriksdepartementet opplyser at de ikke har fått meldinger om skadde nordmenn i Tyrkia

Også den greske øya Rhodos skal ha blitt rammet av jordskjelvet, forteller nordmenn som har kontaktet Dagbladet natt til fredag.

Borgermesteren på øya Kos sier jordskjelvet har forårsaket store ødeleggelser. Blant annet skal en gammel bygning ha kollapset og folk skal ha havnet under bygningsmassene, skriver AP.

- Grusomt

Mats Jakobsen og kjæresten ferierer på den greske øya Kos. Han forteller at de lå og sov da de våknet av at sengene begynte å flytte på seg.

- Stikkontaktene datt ut av veggen, TV-en datt ned og veggene sprakk opp. Det gikk ganske raskt. Det var helt grusomt, og vi skjønte ikke hva som skjedde. Det stoppet ikke, sier Mats Jakobsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer