Flomkatastrofe i det isolerte landet

Store ødeleggelser som følge av flom i Nord-Korea

Store oversvømmelser har ført til at titusenvis av bygninger er ødelagt nordøst i Nord-Korea, ifølge statlige medier. Myndighetene oppfordrer alle soldater og sivile til å trå til for å hjelpe ofrene.

SÅRBART: Fattige og isolerte Nord-Korea er spesielt sårbart for naturkatastrofer. Bildet er fra en flom i Kujang-området august 2012, som også førte til store skader. Foto: REUTERS/Mission East/Handout/Files 
SÅRBART: Fattige og isolerte Nord-Korea er spesielt sårbart for naturkatastrofer. Bildet er fra en flom i Kujang-området august 2012, som også førte til store skader. Foto: REUTERS/Mission East/Handout/Files  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landet har den siste tiden opplevd det kraftigste regnværet på flere tiår. Rapportene fra det statlige nyhetsbyrået KCNA gir ingen eksakte tall på antall døde, men en FN-rapport fra forrige uke siterte informasjon fra myndighetene om at 60 personer var døde og over 44.000 var hjemløse i områdene rundt Tumen-elva, som markerer deler av grensa til Kina og Russland.

De siste nyhetssakene om uværet går ut på at titusenvis av hjem og offentlige bygninger har kollapset og at toglinjer, strømforsyning, fabrikker og jordbruksområder er ødelagt.

Det fattige landet er spesielt sårbart for naturkatastrofer. I 2012 døde 169 personer under en massiv storm.

Nord-Korea skapte internasjonale overskrifter tidligere i uka da de gjennomførte sin femte atomprøvesprengning. Handlingen har blitt fordømt av det internasjonale samfunnet. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer