Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre og Taliban

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre støtter forhandlinger med Taliban i Afghanistan. Dermed er han på linje med SV i denne saken – og med tidligere Høyre-statsminister Kåre Willoch. Allerede for et par–tre år siden gikk det rykter om at USA ville forhandle med moderate Taliban-ledere, men dette ble aldri noe av. I utgangspunktet står amerikanerne steilt på at Taliban skal knuses militært og at man ikke skal forhandle med «terrorister». I den forbindelse er det greit å minne om Israels tidligere statsminister Yitzhak Rabin, som sa at «man slutter fred med sine fiender, ikke med sine venner».

NATO og FN har prøvd flere strategier i Afghanistan uten å lykkes. Det er på tide med nytenkning. Den harde kjernen i Taliban vil neppe sette seg til forhandlingsbordet, men denne islamistbevegelsen er, som Støre sier, et politisk og sosialt fenomen afghanske myndigheter må ta hensyn til. Så får vi se hva Natos forsvarsministre sier på sitt møte i Litauen om snaue to uker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media