Støre øker sykehusforskning

Sykehusene skal få 100 millioner kroner i økt bevilgning.

BEVILGER PENGER: Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
BEVILGER PENGER: Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi legger fram et komplett budsjett med en betydelig økning til sykehussektoren. Jeg har vært opptatt av å understøtte sykehusenes rolle i forskning, og har valgt å tydeliggjøre 100 millioner kroner til dette formålet, sier Støre til Dagens Medisin.

Skal fordeles Pengene skal fordeles på forskning i de regionale foretakene. Områder som trekkes fram er forskning på hjerte og kar, muskel og skjelett, alvorlige psykiske lidelser, kreft, nevrologiske sykdommer, demens og helsetjenester.

- I tillegg løfter vi fram smerte- og utmattelsessykdommer (ME, borreliose, fibromyalgi) som er et stort område som forårsaker mye lidelse, sier Støre.

Det er ikke Støres departement som har foreslått hvilke områder som skal prioriteres, men Nasjonal samarbeidsgruppe for helseforskning (NSG).

Kutt? Støre håper den påtroppende borgerlige regjeringen ikke vil kutte i hans budsjettforslag.

- De vanlige spillereglene er at en ny regjering tar tak i den avgående regjeringens budsjett og gjør endringer. Det må vi respektere, men jeg håper de vil stå ved dette, som jeg tror det kan være tverrpolitisk enighet om, sier Støre.

(NTB)