Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre om Amundsen: - Det er uvirkelig at han nå er gått bort

Jonas Gahr Støre sier partiet er i sorg over 58-åringens bortgang. AUF-leder Mani Hussaini minnes en av Norges skarpeste penner.

SORG: Hans Kristian Amundsen og Jonas Gahr Støre jobbet tett sammen på Stortinget. Amundsen døde søndag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SORG: Hans Kristian Amundsen og Jonas Gahr Støre jobbet tett sammen på Stortinget. Amundsen døde søndag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderparti-politikeren og pressemannen Hans Kristian Amundsen er død i Skoganvarre i Porsanger. Amundsen ble 58 år gammel.

Han ble funnet død søndag kveld etter å ha blitt meldt savnet på formiddagen. Amundsen dro ut på joggetur, men kom aldri tilbake.

Støres kommentar

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han er i sorg over nyheten. Mandag formiddag sender Støre sine tanker til Amundsens nærmeste.

- Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om Hans Kristian Amundsens brå bortgang. Mine tanker og dype medfølelse er nå hos de aller nærmeste, hans kone og barn og resten av familien, sier Støre i en pressemelding.

Funnet søndag kveld

Amundsen trakk seg som sekretariatsleder for Arbeiderpartiets stortingsgruppe i januar i år etter konflikt internt i partiet.

«Litt etter klokken 21.00 ble den savnede funnet omkommet ved en skogsvei av frivillig letemannskap. Det er ingenting som tilsier at noe kriminelt har skjedd eller at han skal ha vært utsatt for en ulykke. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent», skriver politiet i Finnmark i en pressemelding mandag formiddag.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Han har vært på en joggetur og noe har skjedd underveis. Alt tyder på et uventet sykdomsbilde, sier operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen til Dagbladet.

Jonas Gahr Støre tegner i dag et bilde av Amundsen som en dyktig og engasjert medarbeider.

- Hans Kristian var så levende til stede i alt han deltok i. Det er uvirkelig at han nå er gått bort. Jeg sitter igjen med mange gode minner fra vårt nære samarbeid og vennskap, og stor takknemlighet for den innsatsen han nedla for Arbeiderpartiet gjennom flere år. Han hadde en enorm arbeidskapasitet, et stort engasjement og var en verdifull støtte for meg og for medarbeiderne på Stortinget. Vi er i sorg. Hans Kristian vil bli dypt savnet, fortsetter Støre i presseskrivet.

Hussaini: - En av Norges beste penner

Først ble Amundsen utnevnt som statssekretær i Fiskeri- og kystdepartmentet i januar 2011. I mai samme år gikk han over til Statsministerens kontor (SMK), der han hadde ansvaret for pressesaker.

AUF-leder Mani Hussaini sier Amundsen hadde en av de skarpeste pennene i norsk politikk.

- Dette er bare altfor trist. Mine dypeste tanker og kondolanser til familien. Hans Kristian vil bli husket som en av Norges beste penner og en personlighet full av raushet og klokskap. Han vil bli dypt savnet, sier Hussaini til Dagbladet.

Til høsten hadde Amundsen planlagt utgivelsen av boka «Vi er et lite land, men et stort folk. Slik samlet vi Norge 22. juli - 22. august».