Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre om avgått Ap-topp: - En klok avgjørelse

Arbeiderpartiets landsstyre samles på Gardermoen i dag.

HOLDER MØTE: Arbeiderpartiet holder ekstraordnenært landsstyremøte på Gardermoen i dag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HOLDER MØTE: Arbeiderpartiet holder ekstraordnenært landsstyremøte på Gardermoen i dag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg tror det var en klok avgjørelse og en avgjørelse vi snakket om. Det var en fastlåst situasjon og for å gjøre det veldig enkelt så kan ikke partiet ha det. Konklusjonen var riktig, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til NRK om at Hans-Kristian Amundsen sier opp som leder for Arbeiderpartiets sekretariat på Stortinget.

Støre gjestet i morges NRK-programmet «Politisk kvarter». Han sa at Amundsens avgang var frivillig.

- Det var hans beslutning og den støtter jeg, sier Støre.

Har ryddet opp

Rådgiver Snorre Wikstrøm er konstituert som leder av sekretariatet.

- Har dere rådet eller bedt Amundsen om å gå av? spør programleder Sigrid Sollund.

- Jeg tror det var en klok avgjørelse. Han tok beslutningen selv i går. Men dette har vi hatt samtaler om. Alle er klar over at et parti som skal fungere i mange ledd, må ha godt samarbeid i de viktige postene og hvis det ikke er det, må vi inn å rydde opp i det, og det gjorde vi i går, sier Støre.

Han sier at det har vært et krevende samarbeid mellom partikontoret og stortingsgruppa som han mener har blitt spisset i mediene. Han sier at det er viktig å få på plass en god holdning i partiet. Støre forteller videre at det må ryddes opp i når medarbeidere ikke snakker sammen.

Får han fortsette?

I dag samles landsstyret i Arbeiderpartiet til et ekstraordinært møte på Gardermoen i kjølvannet av varslingssakene mot tidligere nestleder Trond Giske. Et av spørsmålene de skal ta stilling til er om Giske skal få beholde sin plass i sentralstyret. På spørsmål om det er aktuelt, svarer Støre følgende:

- Nå skal jeg møte sentralstyrey klokka 9 og ta min vurdering der, sier Jonas Gahr Støre.

En langvarig og uforsonlig konflikt med partisekretær Kjersti Stenseng som handler om håndteringen av Giske-saken, omfattende lekkasjer, uenighet om håndteringer i valgkampen og andre forhold, er årsaken til at Amundsen slutter. Dermed kan muligens legge én stridssak til side når de møtes på Gardermoen i dag.

Amundsen sa til NRK Kveldsnytt i går at han sluttet frivillig og at han ikke er blitt presset ut, men at situasjonen presset han ut.

Torsdag forrige uke ble det klart at Arbeiderpartiet har konkludert med at Giske har brutt Arbeiderpartiets retningslinjer mot seksuell trakassering. Giske har trukket seg fra alle verv i partiet og det ble dermed ikke aktuelt med noen ytterligere reaksjoner fra partiets side.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!